Hlavní obsah

Billie Eilish přijede s novou deskou do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka Billie Eilish.

V pražské O2 areně vystoupí americká zpěvačka Billie Eilish. 1. června 2025 přiveze pro české publikum novou desku Hard and Soft.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americká zpěvačka Billie Eilish přijede se svou třetí deskou Hit Me Hard and Soft do Česka. V pražské O2 areně, kterou vyprodala už v roce 2019, zazpívá letošní držitelka hudební ceny Grammy 1. června 2025. Za produkční agenturu Live Nation to v pondělí ČTK oznámil Ondřej Pojzl. Vstupenky půjdou do prodeje 3. května v 10:00, ty nejlevnější si zájemci pořídí za 1250 korun. Třetí album, které zpěvačka opět vytvořila se svým bratrem Finneasem, má vyjít letos 17. května. Eilish vyrazí na turné k novému albu na konci září, nejprve objede Severní Ameriku, Austrálii a až poté přijede do Evropy a Británie. Kompletní přehled termínů je na webu zpěvačky. Kromě Prahy je v seznamu mimo jiné Berlín, Kolín nad Rýnem, Krakov nebo Vídeň. Dvaadvacetiletá zpěvačka, která za skladbu What Was I Made For? z filmu Barbie získala Grammy i Oscara, vystoupila v Praze jednou v roce 2019 se svým debutovým albem When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. Koncert museli pořadatelé pro velký zájem přesunout z Fora Karlín do O2 areny. Mladou umělkyni proslavila zejména schopnost vystihnout ve svých textech a videoklipech rozpolcenost a úzkost generace Z, která vyrůstá ve světě sociálních médií. Dva její videoklipy na YouTube nasbíraly přes miliardu zhlédnutí, a to k písním Lovely a Bad guy. Díky druhé skladbě se Eilish stala první hudebnicí narozenou v novém tisíciletí, která zdolala vrchol americké hitparády.

Billie Eilish je dcera herečky Maggie Bairdové a herce Patricka O’Connella. Hudbě se věnuje od 11 let, kdy začala zpívat ve sboru. Průlomový singl Ocean Eyes, který pro ni napsal její bratr, vydala v roce 2016.

„Pověsila jsem skladbu na SoundCloud jenom proto, aby si ji můj učitel mohl stáhnout. Neměli jsme vážně žádné další úmysly, ale lidé si ji přes noc začali stahovat a už to bylo,“ uvedla Billie Eilish pro magazín Teen Vogue.

Související témata:

Doporučované