Hlavní obsah

To nejlepší z české a slovenské hudební scény po dvou letech na Votvíráku

Foto: Jan Handrejch / Právo, Profimedia.cz

Festival Votvírák.

Reklama

Votvírák každoročně otevírá festivalovou sezónu. Vystupují zde ti nejlepší interpreti a kapely z české a slovenské hudební scény.

Článek

Pandemie covidu-19 zasáhla i největší český multižánrový festival Votvírák. Ten se stejně jako většina ostatních velkých českých festivalů vrací po dvou letech letos v létě. Kdy se koná, kdo se představí návštěvníkům na pódiu a kde koupit vstupenky?

Kdy a kde se koná

Festival Votvírák se uskuteční od pátku 10. do neděle 12. června 2022 již tradičně v Milovicích v areálu letiště Boží Dar.

Program a kapely

Votvírák je multižánrovým festivalem, kde se objevuje to nejlepší z české a slovenské rockové, popové a hip hopové hudební scény. Pořadatelé na festivalovém webu postupně odkrývají interprety, kteří se návštěvníkům představí.

Zatím jsou odtajněny kapely či interpreti, jako je Kryštof, Divokej Bill, Mirai, Rybičky 48, No Name, Arakain, Jaroslav Uhlíř, Škwor nebo O5&Radeček. Fanouškům hip hopu se představí například legendární Kontrafakt, dále 58G, Dollar Prync, Michajlov, Sodoma Gomora, Rest nebo Smack.

Kompletní lineup s konkrétními časy se objeví na stránkách festivalu několik dní před jeho začátkem.

Vstupenky

Vstupenky zakoupené na předchozí odložené ročníky, tedy na ročníky 2020 a 2021, jsou platné i letošní rok.

Votvírák využívá jako vstupenky tzv. klubové karty. Ty jsou v několika variantách – STANDARD, KOMBI, VIP a VIP GOLD, jejich ceny se pohybují od 599 do 1490 korun.

  • Klubová karta STANDARD - 599 Kč
  • Klubová karta KOMBI - vyprodáno
  • Klubová karta VIP - 1490 Kč
  • Klubová karta VIP GOLD - vyprodáno
  • Parkovací karta (parkoviště pro 1 vozidlo) - 400 Kč

Děti do 130 cm v doprovodu dospělého mají vstup zdarma.

O festivalu

Votvírák je největším českým multižánrových hudebním festivalem, který každý rok otevírá letní festivalovou sezónu. Spíše než na světová jména sází pořadatelé na to nejlepší z rocku, popu a hip hopu z české a slovenské republiky. Koná se každoročně od roku 2007 v Milovicích v areálu bývalého vojenského letiště Boží Dar. Zakladatelem je hudební producent Arthur Kaiser. Každý rok navštíví Votvírák desetitisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované