Hlavní obsah

Rock for People je zpět. Láká na hvězdné Green Day, Fall Out Boy či Sum 41

Foto: Profimedia.cz

Billie Joe Armstrong – frontman kapely Green Day.

Reklama

aktualizováno •

Po dvou letech se vrací jeden z největších rockových festivalů v Česku. Rock for People je jedním z těch festivalů, který přesunul termín konání až na letošní léto.

Článek

Pauza velkých českých letních festivalů kvůli covidu-19 skončila. Po dvou letech se vrací v plné síle a představí ty nejlepší světové a domácí kapely a interprety svým návštěvníkům. Výjimkou není ani jeden z největších rockových festivalů v Česku – Rock for People.

Kdy a kde se koná

Rock for People se koná od středy 15. do soboty 18. června 2022. Uskuteční se tradičně ve Festivalparku v areálu bývalého vojenského letiště v Hradci Králové.

Program a kapely

Každoročně pódia na Rock for People představují návštěvníkům nejen známá česká jména, ale také světoznámé kapely a interprety. Výjimkou nebude ani letošní ročník. Na koho se můžeme v jednotlivých dnech těšit?

  • Středa 15. června: Divákům se představí například Biffy Clyro, alternativní rocková kapela Wolf Alice, melodická post-hardcorová kapela As Everything Unfolds, Idles, Eyes Set to Kill a další.
  • Čtvrtek 16. června: Vystoupí Royal Blood, Skillet, britská electro-hardcoreová parta Enter Shikari, Everyone You Know nebo Oceans Ate Alaska.
  • Pátek 17. června: Poprvé se v České republice představí Fall Out Boy, pátek dále nabídne například Sum 41, As December Falls, Dead Poet Society nebo pražské John Wolfhooker.
  • Sobota 18. června: Tahákem posledního dne jsou pětinásobní nositelé Grammy Green Day, dále například Weezer, Dope D.O.D., Ayron Jones, Bad Nerves či Being As An Ocean.

Kompletní seznam kapel a interpretů naleznete na stránkách festivalu.

Vstupenky

Vstupenky i vstupenky na kempování zakoupené na odložené ročníky 2020 a 2021 jsou platné i v letošním roce. Celofestivalové vstupenky jsou již vyprodané, jediná možnost, jak se na festival dostat, jsou poslední jednodenní vstupenky. Středeční, čtvrteční a páteční jednodenní vstupenka stojí 1790 Kč, ta sobotní 1990 Kč. Zakoupíte je na webu festivalu.

O festivalu

Historie jednoho z největších českých festivalů se začala psát v roce 1995. První ročník se konal v srpnu v Českém Brodě na tamním atletickém stadionu. Tehdy byl festival pouze jednodenní a navštívilo ho 1 100 lidí a vystoupilo 18 kapel, mezi nimi například Support Lesbiens. V Českém Brodě se konal až do roku 2006, tento ročník zaznamenal obrovský úspěch, vystoupilo na něm tehdy přes sto kapel, na které se přišlo podívat okolo 20 tisíc lidí. V roce 2007 se festival přesunul do Hradce Králové, kde je dodnes. V roce 2019 oslavil jubilejní 25. výročí.

Reklama

Související témata:

Doporučované