Hlavní obsah

„Pojistku jako já nemají všichni.“ Jane Fondová oznámila, že bojuje s rakovinou

Foto: Profimedia.cz

Doposud Fondová léčbu snáší dobře. Snímek je ilustrační.

Reklama

Lékaři u herečky objevili tzv. Non-Hodgkinův lymfom, jenž je dle jejích slov dobře léčitelný. Fondová zahájila kvůli nádoru šestiměsíční chemoterapii

Článek

Americká herečka Jane Fondová na sociálních sítích oznámila, že má zhoubný nádor. Čtyřiaosmdesátiletá hvězda Hollywoodu uvedla, že zahájila chemoterapii a že léčbu snáší dobře. V posledních letech se Fondová vedle herectví věnuje také aktivismu za ochranu klimatu, uvedla agentura Reuters.

Herečka na sociální sítích uvedla, že jí lékaři objevili Non-Hodgkinův lymfom. „Je to velmi dobře léčitelný nádor. Osmdesát procent lidí přežije,“ uvedla Fondová. Kvůli nádoru zahájila šestiměsíční chemoterapii a léčbu doteď podle svých slov snáší dobře.

Fondová také dodala, že má štěstí, protože má zdravotnickou pojistku, která jí umožňuje přístup k nejlepším doktorům a léčbě. „Uvědomuji si, a  je to bolestivé, že jsem v tomto ohledu privilegovaná,“ uvedla Fondová, která se angažuje v ochraně klimatu či v hnutí za rovnost práv.

Pro americkou herečku, která získala dva Oscary za nejlepší ženskou roli a řadu dalších filmových cen, se nejedná o první zdravotní potíže. V  minulosti například prodělala rakovinu kůže.

Reklama

Související témata:

Doporučované