Hlavní obsah

Kvůli pracím bude v Praze o víkendu omezen provoz MHD

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pražský dopravní podnik bude o nadcházejícím prodlouženém víkendu pokračovat ve výměně pražců v metru linky C, obousměrně proto bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov.

Článek

Místo metra v daném úseku pojedou autobusy. Cestující čeká od soboty do úterního rána také omezení tramvají mezi Hlubočepy a Barrandovem. Důvodem bude osazování svodidel na mostech na Barrandovské estakádě a také tam bude zavedena náhradní autobusová doprava. Podnik o tom dnes informoval v tiskové zprávě.

Dělníci v metru C vymění dalších 554 dřevěných pražců za betonové mezi Pankrácí a Pražským povstáním. Pro cestující dopravní podnik zavede od soboty do pondělí náhradní autobusovou dopravu s označením XC na trase Pražského povstání - Pankrác - Budějovická - Kačerov.

Na stejnou dobu si podnik zároveň naplánoval na Barrandovské estakádě instalaci nových svodidel, která tam oddělí tramvajovou trať od evakuačního chodníku. Předchozí svodidla podnik odstranil letos na jaře a tramvaje od té doby musely místem projíždět ve směru na Barrandov sníženou rychlostí maximálně 40 kilometrů v hodině. Po osazení nových svodidel budou moci opět zrychlit na 60 km/h.

Kvůli uvedeným pracím proto nepojedou tramvaje v úseku Hlubočepy a Sídliště Barrandov od sobotních zhruba 04:00 do úterních přibližně 05:00. Dopravní podnik tam ale prodlouží náhradní autobusovou dopravu X12 ze zastávky Na Knížecí přes Hlubočepy až na Sídliště Barrandov.

Reklama

Doporučované