Hlavní obsah

Lázně Luhačovice tento týden obnovily léčebné pobyty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lázně Luhačovice tento týden obnovily léčebné pobyty. Společnost po přerušení provozu už přivítala desítky klientů, postupně jich přibude. Kapacitu zhruba 800 lůžek však bude moci podnik kvůli vládním opatřením naplnit jen zčásti.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí luhačovické radnice Nikola Synek.

Podle výkonného ředitele Lázní Luhačovice Jiřího Dědka nastoupili ve středu a dnes klienti na pobyty v dětské léčebně Vítkov. „V neděli, pondělí a úterý nastupují pacienti na Palace a Moravu. Samozřejmě v souladu se všemi opatřeními, jako je ubytování jen po jednom člověku na pokoji, pokud nejde o rodinné příslušníky, nebo dodržování odstupů dva metry při stravování,“ uvedl Dědek.

Kapacity zařízení se zatím naplní i v souvislosti se zavedenými opatřeními jen zčásti. „Na Vítkov, kde je 110 lůžek, přijíždí asi 70 klientů, na Palace s běžnou kapacitou 230 lůžek nastoupí 130 klientů,“ uvedl Dědek. Příští týden se podle něj zřejmě otevře i dětská léčebna Miramonti, do níž by mělo dorazit 70 klientů, kterými jsou malé děti s maminkami, podobně jako v případě Vítkova.

Lázně rozesílají klientům před zahájením pobytu dotazník, ve kterém potvrzují, že netrpí žádnou infekcí. Při příjezdu absolvují pohovor se zdravotní sestrou a změří si teplotu. Až poté mohou vstoupit do lázeňských objektů. Zhruba 550 zaměstnanců Lázní Luhačovice se bude do práce vracet postupně. Největší lázeňská společnost ve městě má podle Dědka za plného provozu denní tržby asi 1,5 milionu korun.

Ve středu dorazili pacienti po nucené výluce také do Lázeňského léčebného domu (LLD) Praha, který je dalším poskytovatelem lázeňské péče ve městě. „První už dorazili, do konce týdne nám má přijet 25 klientů,“ uvedla majitelka LLD Praha Anna Kneblová. Původně mělo do zařízení přijet pacientů více, ale někteří pobyt podle Kneblové po návštěvě svého lékaře zrušili nebo přeložili.

Podle luhačovického starosty Mariana Ležáka (nez.) jsou všechna korza a ulice města na příjezd lázeňských hostů přichystána. Oživení ve městě podle něj už nyní přineslo otevření většiny veřejných pítek minerálních pramenů. Město v pondělí zpřístupní turistické infocentrum a knihovnu. Od 8. května by se měla otevřít i hala nejznámějšího luhačovického pramene Vincentka, který je ale už teď všem k dispozici v pítku uprostřed kolonády. Atmosféru lázeňského města by pak mělo ještě více oživit už brzy plánované otevření zahrádek, restaurací a povolení některých kulturních akcí.

Reklama

Doporučované