Hlavní obsah

Lázně v Teplicích otevřely, přednost mají klienti pojišťoven

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lázeňský dům Beethoven v Teplicích je ode dneška otevřený pro lázeňskou rehabilitační péči, a to jak pro samoplátce, tak pro příspěvkové lázeňské pobyty.

Článek

Yveta Slišková, obchodní ředitelka společnosti Lázně Teplice v Čechách, dnes ČTK řekla, že provozovatele zaskočila krátká doba mezi oznámením a termínem možnosti přijímat klienty do lázní.

„Činila vlastně jeden pracovní den. To je opravdu extrémně krátký časový úsek. Nastartovat lázeňský komplex do provozu znamená celou řadu technických, hygienických a organizačních opatření, která zaberou čas,“ uvedla Slišková. Dodala, že nejnáročnější je získání klientů.

Vláda oznámila uvolnění pro lázeňství ve čtvrtek 23. dubna, personál teplických lázní od pátečního rána klienty obvolává. „Je pro ně neobyčejně složité nastoupit do lázní během dvou dnů. Vždyť se musí připravit na měsíční pobyt,“ podotkla Slišková. Doplnila, že 4. května se otevřou také Kamenné lázně. Do konce tohoto týdne tak vždy po jednom člověku na pokoji bude v lázních pobývat 100 klientů.

Klienti zdravotních pojišťoven mají kvůli kapacitnímu omezení přednost. Jejich léčba je dána indikačním seznamem a návrh na lázeňskou léčbu má limitovanou platnost. „Zhruba stovka doručených návrhů v mezidobí propadla a my se teď snažíme žádat zdravotní pojišťovny o prodloužení jejich platnosti,“ uvedla obchodní ředitelka.

Lázně byly zavřené od Velikonoc, pro společnost znamenalo restriktivní opatření ztrátu v řádu desítek milionů korun. Provoz se pozvolna vrací podle slov Sliškové do dřívějších kolejí. Klienti však musí dodržovat bezpečnostní opatření, a to třeba nošení roušek a rozestupy.

Reklama

Doporučované