Hlavní obsah

Ledecká o smlouvě: Jsem ráda, že mám manažery, kteří to za mě vybojují. Dohoda má být za pár dní

Foto: Profimedia.cz

Ester Ledecká (ilustrační foto).

Reklama

Jednání o reprezentační smlouvě dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké probíhají už tři týdny v tichosti. Podle osobního manažera Ester Ledecké Viktora Valty i manažera komunikace Svazu lyžařů Tomáše Haisla by však boj mohl skončit už za pár dní.

Článek

Dojde brzy k vzájemné dohodě mezi týmem Ester Ledecké a lyžařským svazem? Viktor Valta – osobní manažer třiadvacetileté závodnice – věří, že zásadnější zlom v jednání by mohl přijít už příští týden. „Udělali jsme nějaké ústupky, což nevím, jestli můžu označit za pozitivní vývoj pro nás,” prozradil s tím, že ale na oplátku strana Ledecké požaduje marketingovou volnost: „O té se teď dohadujeme, jednáme a snažíme se ji přesně vydefinovat.”

Valta připouští i možnost, že by se do týdne nová reprezentační smlouva podepsala. „Je tam ale zainteresovaných strašně stran, ve smyslu úsek lyžařský, úsek snowboardový, celkové vedení svazu. Stačí, že jedna strana nebude s něčím souhlasit a zase se vracíme o x kroků zpátky,” přiznává.

Stejný možný průběh nastiňuje i druhá strana. „Doufám, že by to mohla být otázka pár dní,” řekl Seznamu manažer komunikace Svazu lyžařů Tomáš Haisl.

Na začátku září agentura Sport Invest, která třiadvacetiletou závodnici zastupuje, obvinila vedení Svazu lyžařů ze lhaní a překrucování faktů. Do sporu se vložil i otec závodnice Janek Ledecký, který si nebral servítky, když naznačil, že Ester může závodit i za jinou zemi, a šéfa svazu Lukáše Sobotku vyzval k rezignaci.

Podívejte se, jak se Janek Ledecký na tiskové konferenci pustil do lyžařského svazu

Janek Ledecký se na tiskové konferenci pustil do lyžařského svazu.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

Sport Invest požadoval změnit část ve smlouvě, která Ledecké omezovala reklamu na sportovní výbavě. Poslední jednání z 6. září, o kterém byla média a veřejnost informována, skončilo patem a obě strany se dohodly, že až do vyřešení celé záležitosti další informace poskytovat nebudou.

Samotná Ester Ledecká do kauzy po celou dobu výrazněji nezasáhla a věnovala se přípravě. „Jsem ráda, že mám manažery, kteří to za mě vybojují, nemusím se tím zabývat a můžu si jezdit z kopce dolů,“ řekla v rozhovoru pro ČTK. Přes léto mladá sportovní hvězda trénovala v Řecku. Na začátku září zase absolvovala sjezdařský kemp v Chile a začíná vyhlížet první ostrý start.

V rámci Světového poháru by se měla Ledecká objevit na sjezdovkách 24. a 25. listopadu v kanadském Lake Louise, otevřený je i start v obřím slalomu na zahajovacím podniku zimy 27. října v Söldenu. První snowboardové závody čekají trojnásobnou celkovou vítězku paralelních disciplín 13. prosince v Carezze.

Reklama

Doporučované