Hlavní obsah

Legendární horská dráha na Výstavišti se zastavila. Skončí ve šrotu, nebo se přesune jinam?

Legendární horská dráha končí. Kam se přesune?Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

V pondělí přestala jezdit 44 let stará atrakce. K červnu dostal majitel výpověď a musí ji proto rozebrat. Nevzdává se a hledá nové místo.

Článek

V areálu pražského Výstaviště už není místo pro historickou horskou dráhu a 35 metrů velké ruské kolo. Podle vedení Výstaviště celý areál projde proměnou.

Legendární pražská atrakce tak hledá nové místo a zájem mají na Moravě.

„Nechtěli bychom z toho vypadnout, protože je to náš život. Budeme se snažit, abychom tu dráhu zase postavili na kolena,“ říká Jaroslav Štaubert.

O záchranu se také snaží hnutí, které se zformovalo na sociálních sítích. Za ním stojí Vojtěch Bard, který pomáhá hledat a vytipovat nová místa pro historickou atrakci. „Vyjednáváme hned několik míst. Zatím je největší zájem na Moravě,“ říká Bard.

Práce na rozebírání ruského kola začaly už v minulých dnech. Do rozebírání horské dráhy se majitel Jaroslav Štaubert pustil až v pondělí. O víkendu ještě pořádal jízdy na rozloučenou.

„Bezpochyby je můžeme zařadit mezi jedny z nejstarších atrakcí v celé Evropě. Celá spodní část areálu však prochází důkladnou revitalizací, proto budou tyto atrakce odstraněny,“ řekl Pavel Klaška, předseda představenstva Výstaviště Praha. Podle něj nemusí mít návštěvníci strach, že by kvůli změnám přišli o matějskou pouť.

Reklama

Související témata:

Doporučované