Hlavní obsah

Letní ráno: Senior Pointy, testy kečupů a jak horko zatěžuje žilní systém

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (15. 8. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 15. 8. 2019

8:00 – Zprávy

8:06 – Staří lidé jsou velmi snadným cílem podvodníků a zlodějů. Někteří se jim umí bez větších problémů ubránit, jenže je stále mnoho seniorů, kteří naletí a přijdou o své úspory. Množí se i případy, kdy se senioři stávají cílem fyzických útoků a šikany. Co mají v těchto případech dělat, jak jim předcházet i jak si třeba udržet svoji tělesnou a duševní rovnováhu? Odpovědi na tyto otázky a další rady najdou v Senior Pointech, o kterých si budeme povídat s jejich ředitelem Jakubem Cardou.

8:12 – U nás prodávané kečupy se zásadně liší kvalitou a cenou. V obchodě ale na první pohled nepoznáte ty kvalitní od těch ošizených či se škodlivými látkami. A DOST! je proto nechalo nezávisle otestovat.

8:17 – Radek Hrdina živě: Ráno na zámku Zbiroh

8:22 – Infoservis: Vývoj cen benzinu a nafty v Česku

8:30 – Otoky nohou nejsou problémem jen starších nebo obézních lidí. V létě i mnoha zdravým lidem začínají otékat nohy a to rozhodně není nic příjemného – zvlášť pokud si chcete užít dovolenou, nebo naopak musíte každý den vyrážet do práce. Teplé počasí více zatěžuje žilní systém těla a kvůli tomu se pak krev hromadí a může způsobit pocit těžkých nohou a jejich otékání. Lékař Robert Vlachovský z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity V Brně a Centra žilní chirurgie řekne víc.

8:43 – Odchod mladých lidí za lepším do velkých měst se z Přelouče podařilo téměř zastavit. Je to město, odkud se mladí lidé nejméně stěhují. Drží je tam dobrá pracovní nabídka, sport i dostatečná občanská infrastruktura. Reportáž z místa, kde se život zlepšuje nejvíce v Česku, přináší Michaela Rambousková.

8:45 – Vaření se šéfkuchařem Pavlem Brožem

9:00 – Zprávy

9:21 – Uzlíky na jazyku: původ slova parlament

Reklama

Související témata:

Doporučované