Hlavní obsah

Letní scéna Lucerna Music Baru se letos stěhuje do nového areálu v Braníku

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Letní scéna Lucerna Music Baru se letos z holešovického Výstaviště přesune do nového areálu v pražském Braníku.

Článek

Sérii koncertů zahájí 15. června kapela Chinaski. Do září zde vystoupí J.A.R., Mig 21, Ben Cristovao, Pražský výběr, Monkey Business, David Koller, Mirai, Paulie Garand a další. ČTK o tom za pořadatele informoval Jaromír Telenský.

„Doba covidová nás vyhnala z klubu ven. Paradoxně jsme si užili asi nejlepší léto za celou historii Lucerna Music Baru. Koncerty pod širým nebem mají velké kouzlo a už na prvních akcích jsme si říkali, že letní scéna nesmí zůstat jen světlým bodem v jinak škaredém roce, ale že bychom z toho měli udělat každoroční tradici,“ uvedl majitel Lucerna Music Baru Michal Filip.

Lucerna Music Bar Open Air se proti loňskému roku z Výstaviště, posune do areálu branických Ledáren. „Hned vedle historické budovy Ledáren se nachází nově revitalizovaný prostor, který upravíme na míru podle svých představ. Již máme připravený projekt a začínáme s prvními stavebními úpravami. Chceme, aby se náš areál stal takovou kulturně-relaxační zónou pro celou rodinu, která v Praze zatím stále chybí,“ sdělil Filip.

Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla budou přizpůsobeny aktuálně platným pravidlům stanoveným ministerstvem zdravotnictví a krajskou hygienickou stanicí. Více informací se nachází na webu https://openair.musicbar.cz/.

Loni v přírodním areálu na Výstavišti v pražských Holešovicích otevřela sérii koncertů Lucerna Music Bar Open Air kapela J.A.R. Festivalový areál, který vznikl na louce za Křižíkovými pavilony v lesoparkové části Výstaviště, na úvod vyprodala tisícovka povolených návštěvníků. Koncerty v přírodní lokalitě s festivalovou vesničkou a odpočinkovými zónami se na Výstavišti konaly během letních měsíců. Vzhledem k tomu, že kvůli současné pandemické situaci je nemožná účast zahraničních kapel, organizátoři považují akci za „jakýsi návrat ke kořenům“ pražského klubu Lucerna Music Bar.

Reklama

Doporučované