Hlavní obsah

Levný iPhone na trhu. Podle analytiků přichází v nejlepší možnou dobu

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá druhá generace modelu iPhone SE.

Reklama

Posledních několik let startovala cena nových modelů telefonů iPhone od značky Apple na 20 000 Kč a více. „Levný“ model SE bude dostupnější.

Článek

Asi málokterá firma na světě si může dovolit zrecyklovat dva své výrobky, spojit je do jednoho a vydávat za krok kupředu.

Jednou z takových společností je Apple, který včera vstoupil do už vyzkoušených vod a představil cenově dostupnější telefon - druhou generaci iPhone SE. Podle odborníků ze CNN se tak firma snaží rozšířit svou zákaznickou základnu.

Právě virtuální prezentace s novináři jsou v současné době novým standardem pro uvádění technologických novinek na trh. Společnost tedy prostřednictvím internetu představila druhou generaci modelu iPhone SE, která navazuje na verzi z roku 2016. Nový model cenou začíná už na 12 990 Kč.

Za tuto cenu zákazník dostane základní verzi s 64 GB pamětí. Rozšířená paměť na 256 GB pak bude stát 17 590 Kč. Od v loňském roce uvedeného telefonu iPhone 11 Pro Max je to obrovský skok. Za něj si totiž výrobci účtují přibližně 27 500 Kč.

Jít s cenou výrazně níž se vedení Applu rozhodlo možná v té nejvhodnější době, kdy globální dodávky smartphonů klesají kvůli dopadům koronaviru téměř všem světovým výrobcům, píší analytici ze CNN.

Snížení cen zároveň nahrává potencionálním zákazníkům, kteří by si běžný model za standardně vysokou cenu dovolit nemohli. S nákupem nového telefonu se zákazník automaticky přidává do tzv. „ekosystému“ značky. Apple jim následně nabízí pomocné služby za velmi malé částky, které, jak se ve výsledcích firmy ukázalo, fungují velmi efektivně.

Osmička se srdcem jedenáctky

Nový iPhone SE ve svých útrobách ukrývá procesor A13 z loňských modelů iPhone 11 a iPhone 11 Pro. Zevnějšek si zase nejnovější typ propůjčil od svého příbuzného iPhone 8.

Dále se také naplnila zjištění severu 9to5Mac, který predikoval, že se nový iPhone bude prodávat ve třech barevných variantách, a to v černé, bílé a červené. Úložný prostor je již téměř klasicky rozdělen na tři různé úrovně od 64 GB přes 128 GB až po nejvyšších 256 GB.

Velikostně se iPhone SE nabízí ve variantě 4,7 palce. Výdrž baterie by měla dosahovat lepších výsledků než u iPhone 8, protože nový model ztratí funkci 3D Touch.

Oproti modelům z minulého roku se na novém iPhonu objevila pouze jedna přední kamera oproti třem čočkám známým z iPhone 11.

Novou a levnější verzi nejspíše ocení zejména vlastníci telefonu iPhone 6, který již nebude moci získat nejnovější softwarové aktualizace.

Reklama

Související témata:

Doporučované