Hlavní obsah

Lidé dnes mohou na Brněnské přehradě navštívit zázemí lodní dopravy

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

K 75. výročí zahájení lodní dopravy na Brněnské přehradě dnes připravil brněnský dopravní podnik pro zájemce den otevřených dveří v zázemí v bystrckém přístavišti.

Článek

Lidé se mohou podívat do lodního hangáru, kde uvidí i výstavu o historii a zároveň se zde bude hrát ve 14:00 exhibiční šachová simultánka s velmistrem Davidem Navarou. Na vyhlídkové plavby vypluje i historická loď Morava. Program začíná v 11:00.

„První vyhlídková plavba na lodi Morava, která se vrátila do Brna po renovaci loni, se uskuteční v 11:30, poslední v 17:30. Kapacita lodi je 100 lidí. Délka okružní plavby je 20 minut,“ řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Na přehradu vyplují i současné lodě podle pravidelného jízdního řádu.

Před hangárem dopravní podnik ukáže také svůj nejmodernější autobus na stlačený zemní plyn a parciální trolejbus, který dokáže jezdit i část cesty mimo trolejové vedení. V přístavišti lidé najdou také jihomoravské záchranáře s jejich programem.

Mezi Brňany je plavba po přehradě velmi oblíbená, obzvláště od vyčištění přehrady před více než deseti lety se lidé na přehradu ve velkém vrátili. V roce 2019, tedy v roce, který ještě nebyl poznamenaný pandemií, využilo lodě 245.000 cestujících.

Reklama

Doporučované