Hlavní obsah

Lidé na Staroměstském náměstí „němě“ protestovali proti Babišovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Němý protest proti Andreji Babišovi.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Němý protest proti Andreji Babišovi na pražském Staroměstském náměstí se odehrál v úterý v podvečer.

Článek

Sdružení Milion chvilek pro demokracii uspořádalo němý protest proti šéfovi ANO a vicepremiérovi v demisi Andreji Babišovi. Lidé tak protestovali proti tomu, že s nimi Babiš nechce veřejně diskutovat. „Jsme zklamaní! Andrej Babiš o nás řekl: …tito lidé nechtějí vést debatu a argumentovat. Já s tím nemám problém,“ uvedli na svém facebookovém profilu organizátoři.

Sdružení proto Andreje Babiše vyzvalo k veřejné debatě. „Naši výzvu nejprve přijal a pozval nás na Úřad vlády. Posléze se však ukázalo, že ji ve skutečnosti odmítl. Je ochoten se sejít pouze bez novinářů a veřejnosti – za zavřenými dveřmi. Člověk, který se zaklíná transparentností, tak již počtvrté odmítl transparentně odpovědět občanům na jejich otázky. Káže vodu a pije víno. Proč se bojí konfrontace se studenty? Proč se bojí kamer? Bojí se také pravdy? Nemá co odpovědět? Neumí? Nechce? Nemůže? Nedokáže?“ uvádí na Facebooku sdružení Milion chvilek pro demokracii.

Protest se odehrál na Staroměstském náměstí v 18 hodin, kde demonstranti stáli 15 minut mlčky bez hnutí. V rukou drželi otázky, na které jim prý od Babiše chybí odpovědi. Poté se lidé vydali k Úřadu vlády.

Reklama

Doporučované