Hlavní obsah

Lidé na drony reagují nevyzpytatelně, říká novinář Jan A. Novák

Foto: Normalzepp, CC BY-SA 3.0, Seznam Zprávy

Atmosféra ve společnosti není podle Jana A. Nováka v poslední době dronům příliš nakloněná.

Reklama

Článek

Jan A. Novák je autor asi dvaceti knih, specialista na drony a novinář, který se třicet let věnuje psaní o vědě, technologiích a záhadách. Protože svět a život bez záhad by byl nudný a nezajímavý. A také je to host 135. dílu Jednoho procenta.

Jan A. Novák je můj dobrý kamarád, se kterým se známe už skoro třicet let. Spojuje nás několik společných vlastností, jako jsou například hypochondrie, strach z létání či vášeň pro moderní technologie.

Mluvili jsme spolu o jeho začátcích v osmdesátých letech, kdy byl absolventem vysoké školy zemědělské a jeho prvním novinářským džobem bylo psaní pro magazín Potápěč. Mimochodem, o potápění teď píše zase, a to pro časopis Reflex, kam přispívá texty právě o vědě a technologiích.

Zároveň je vydavatelem a šéfredaktorem asi nejnavštěvovanějšího českého webu o dronech, který se nikoli překvapivě jmenuje droneweb.cz.

Takže o dronech jsme se taky bavili: jak dnes jejich používání spoutává současná legislativa či jak se tento obor bude vyvíjet. Budou drony za dvacet let rozvážet zásilky a přepravovat lidi místo taxíků, anebo to bude stále víkendová zábava pro pár nadšenců?

Poslouchejte celý podcast v přehrávači v úvodu článku nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované