Hlavní obsah

Lvíčata narozená v červenci ve Dvoře Králové by se mohla ukázat v září

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Dvě mláďata lvů berberských, která se v Safari Parku Dvůr Králové narodila 20. července, se ukážou veřejnosti zřejmě v září.

Článek

Lvíčata se vyvíjejí podle předpokladů, váží kolem 3,5 kilogramu, již vidí, pomalu se plazí a téměř veškerý čas tráví v porodním boxu pavilonu lvů přiléhajícímu ke Lvímu safari. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí zoo Zuzana Boučková. Páteční kontrola prokázala, že jde o samce a samici.

Čtyřletá samice Khalila v červenci porodila tři mláďata, ale jedno přišlo na svět s rozštěpem patra, který je neslučitelný se životem.

„Khalilu s mláďaty nyní není možné vidět. Zoologové předpokládají, že se veřejnosti ukážou v září. Zbytek smečky je normálně k vidění během projížděk Afrika truckem či vlastním autem, případně z vyhlídek na Lví safari,“ uvedla Boučková.

Chov lva berberského byl obnoven v Safari Parku po 30 letech narozením lvíčat 10. května 2019. Dvorská zoo nyní chová devět lvů berberských včetně dvou nedávno narozených lvíčat.

Lev berberský už z volné přírody vymizel. V minulosti obýval tento velký poddruh lva pustinného severní Afriku. Právě tam, ve zvěřinci marockého krále, přežily desítky lvů, jejichž mláďata se postupně rozšířila do zoologických zahrad.

Reklama

Doporučované