Hlavní obsah

Lyžař Miller promluvil poprvé od smrti své malé dcery. Varuje rodiče před hrozbou utonutí

Foto: instagram.com/millerbode

Lyžař Miller promluvil poprvé od smrti své dcery.

Reklama

Sedm týdnů po tragickém utonutí své rok a půl staré dcery se olympijský šampion na lyžích Bode Miller rozhodl promluvit do médií. Společně s manželkou Morgan vyslal varování směrem ke všem rodičům.

Článek

Když legendární lyžař Bode Miller končil svou sportovní kariéru, dal si za jeden z cílů, že bude trávit víc času s rodinou. Před dvěma měsíci na sociálních sítích s manželkou oznámili, že očekávají třetí společné, a Millerovo páté, dítě.

Jenže jen pár týdnů nato přišla tragédie. Devatenáctiměsíční Emmy Millerová spadla do bazénu a utopila se. Manželé Millerovi teď pro americkou televizní stanici NBC o celé události promluvili.

„Neuběhne den, kdy bych se nemodlila za to, abych měla možnost se do toho dne vrátit a změnit ho. Ale teď máme šanci promluvit k dalším rodičům a varovat je,” řekla Morgan Millerová.

Emmy Millerová zemřela 9. června. V den, který podle její matky začal jako každý jiný. Millerová vzala Emmy a tříletého syna Nashe k bazénu u sousedů. Dala si čaj a děti si hrály opodál. Najednou ji ale zarazilo moc velké ticho.

„Byly jsme uprostřed konverzace, když jsem se zvedla. Otočila jsem se ke klukům a ptala se jich, kde je Emmy,” popsala Morgan Millerová tragickou situaci.

Foto: instagram.com/millerbode

Dceru našla nehybně ležící na hladině bazénu. Jí ani přivolaným lékařům se ale nepodařilo život devatenáct měsíců staré Emmy zachránit.

Oba rodiče v rozhovoru zdůrazňovali, jak se naprosto normální den obrátil v obrovskou tragédii. A že stačí pouhých třicet sekund k tomu, aby se malé batole utopilo.

Nešťastnou tragédii ve vlastní rodině chtějí Millerovi přetvořit v osvětu pro ostatní rodiče. Ti by podle nich měli být extrémně obezřetní, když se jejich děti pohybují v blízkosti vody. Utopení je totiž nejčastější příčinou úmrtí dětí mezi jedním až čtyřmi roky.

„Vědomí, že možná pomůžeme předejít tragédii v ostatních rodinách, nám snad trošku pomáhá se s celou situací vyrovnat,” připustil Miller.

Na popud porodních asistentek Morgan Millerové se rodina rozhodla založit nadaci. „Chceme dát peníze na programy, které se zaměřují na bezpečnost ve vodě. Chceme, aby památka naší dcery pomohla předejít tolika utonutím, jak je jen možné,” napsal Miller na Instagram s tím, že další detaily zveřejní co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Doporučované