Hlavní obsah

Málo snahy, musíme posílit, prohlásil poslední Fulham. Trenér nesouhlasí

Foto: Profimedia.cz

Fulham se na začátku sezony trápí, fanouškům se omluvil sám místopředseda klubu.

Reklama

Tři zápasy, tři prohry a poslední místo. Nepovedený vstup nováčka soutěže do Premier League natěšené fanoušky nepotěšil. Místopředseda klubu tak na sociálních sítích slíbil posily a více snahy. Jeho reakci trenér nechápe.

Článek

Fulham postoupil mezi anglickou smetánku a fanoušci se opět po roce těšili na nejprestižnější ligu světa. Tu dostali, jejich týmu se ale zatím vůbec nedaří. Fulham v prvních třech zápasech vždy odešel s prázdnou a hned dvakrát dostal na cestu tříbrankový příděl. Celkové skóre po třech kolech? Tři vstřelené góly a hned deset inkasovaných. Více branek už dostal jen West Bromwich Albion, jehož gólman míč vytahoval z vlastní sítě ještě jednou navíc.

Problém londýnského celku se tedy zdá být jasný. Obrana. The Cottagers sice hráli úvodní kolo s favorizovaným Arsenalem (0:3), poté ale přišel souboj s dalším nováčkem soutěže Leedsem a s loni o udržení bojující Aston Villou. S United Fulham vždy jen korigoval skóre a nakonec prohrál 3:4. V zatím posledním souboji na domácím hřišti s The Villains zopakoval tým trenéra Scotta Parkera stejný výsledek jako proti Arsenalu a zvony rázem bijí na poplach.

„Omlouvám se fanouškům za náš dnešní výkon. Snažili jsme se přivést obránce již od postupového zápasu ve Wembley, omlouvám se, že jsme tak zatím neučinili,“ vzkázal příznivcům Fulhamu na sociálních sítích místopředseda klubu Tony Khan a vysvětlil, že plány narušil covid-19.

„Slibuji, že přivedeme posily a pro lepší výsledky vynaložíme ještě větší úsilí,“ dodal Khan k vysvětlení ohledně nedostatečného počtu obránců.

Od srpnového postupu do Premier League uzavřelo vedení klubu jen dva přestupy. Smlouvu s nováčkem soutěže v létě podepsali obránci Antonee Robinson a Kenny Tete. Na hostování pak do nejstaršího londýnského klubu přišla hned pětice hráčů, mezi nimi například brankář francouzského PSG Alphonse Areola, který alespoň prozatím mezi třemi tyčemi vystřídal slovenského gólmana Marka Rodáka.

Oproti poslednímu postupu do Premier League v roce 2018 tak klub zvolil rozdílnou strategii. Tehdy totiž Fulham v létě před sezonou utratil přes 100 milionů liber, tedy téměř tři miliardy korun. I tak ale ihned přišel sestup zpět do Championship.

Opětovného scénáře se v Londýně chtějí za každou cenu vyvarovat, a pokud chce Fulham v Premier League setrvat, proti týmům jako Aston Villa musí bodovat, proto ta sebereflexe. „Měl bych a chci se za náš výkon omluvit. Je nám to všem líto. Musíme všichni pracovat lépe. Pracovali jsme velmi tvrdě na tom, abychom postoupili, teď musíme pracovat ještě tvrději, abychom se udrželi. Slibuji proto ještě větší nasazení než dnes,“ zopakoval v prohlášení na sociálních sítích místopředseda Fulhamu Tony Khan.

Omluvu směřovanou fanouškům ze strany místopředsedy Khana trenér Fulhamu Scott Parker nechápe. „Jsem upřímně zklamaný z toho, že se místopředseda omlouvá za výkony našich hráčů, neměl by to dělat. Tým předvedl proti Aston Ville dobrý výkon, snažil se ze všech sil. Prohrávali jsme 0:3 a hráči i tak na hřišti nechali všechno a pokoušeli se s výsledkem ještě něco udělat, proto s Tony Khanem nesdílím stejný názor,“ svěřil se novinářům anglický trenér.

I přes nesouhlas kouče musí podle místopředsedy klubu doopravdy přijít změna. „Můžeme stále pracovat a snažit se zlepšit, ale myslím, že všichni víme, co musíme a hlavně co budeme dělat. Ať už na tréninku, či na přestupovém trhu. Bude to těžký rok, čelíme složité výzvě, a proto na sobě musíme pracovat, pokud nechceme být jen do počtu,“ řekl ještě Khan v rozhovoru pro BBC.

I když vedení klubu ví, co má dělat a jak se na přestupovém trhu chovat, je pro něj velice složité v současné době podepsat hodnotnou posilu. „Doufáme, že nějakou posilu přivést zvládneme. Podepsat momentálně nové hráče je složité. Uvidíme, jak se situace do konce přestupového období vyvine,“ reagoval na dotaz BBC Khan.

Možnost podepsat nové hráče přitom v Anglii končí už příští pondělí, tedy 5. října.

Reklama

Doporučované