Hlavní obsah

Máme plno, hlásí řidičům Špindl, který hostí Shiffrinovou a spol. Auta musí parkovat ve Vrchlabí

Jak to vypadá ve Špindlerově Mlýně před začátkem Světového poháru v alpském lyžování?Video: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po osmi letech se do Česka vrátí závody Světového poháru v alpském lyžování.

Článek

Česká republika hostí po osmi letech Světový pohár v alpském lyžování a o sportovní událost je velký zájem. Do Krkonoš by mělo během pátku a soboty dorazit kolem dvaceti tisíc fanoušků a s tím souvisí i velký nápor dopravy. Špindlerův Mlýn už od pátečního rána nevpouští do města většinu aut. Ta míří do nedalekého Vrchlabí, kde je připraveno odstavné parkoviště.

„Doporučujeme návštěvníkům, aby přijížděli s velkým časovým předstihem. Když se zaplní Špindlerův Mlýn, auta se budou odklánět ve Vrchlabí a fanoušky sem přivezou kyvadlové autobusy,“ uvedl již ve středu Čeněk Jílek z organizačního týmu Světového poháru.

„V momentě naplnění parkovacích kapacit se řidiči do Špindlerova Mlýna dostanou pouze na základě vydaného povolení pořadatele, po předložení rezervace k pobytu, doložením trvalého bydliště či jiného vztahu k ubytovacím kapacitám ve městě. Takové kontroly budou celkem na čtyřech průjezdových stanovištích – Herlíkovice, Labská, Bedřichov a Svatý Petr,“ upozorňuje trutnovský policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Po osmi letech se do Česka vrátí závody Světového poháru v alpském lyžování. Domácí hvězda sice na startu chybí, přesto fanoušky dnešní obří slalom i sobotní slalom ve Špindlerově Mlýně přitahují. Magnetem je souboj už jisté královny sezony Američanky Mikaely Shiffrinové se Slovenkou Petrou Vlhovou.

V Krkonoších nebude závodit dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, která točivé disciplíny ve Světovém poháru nejezdí. Specializuje se na rychlostní závody a navíc pojede v sobotu ve švýcarském Scuolu Světový pohár na snowboardu, v němž bojuje o čtvrtý velký křišťálový glóbus za celkový triumf v paralelních disciplínách.

Na startu se objeví pětice českých lyžařek. Obě disciplíny pojedou Gabriela Capová a Martina Dubovská. Kateřina Pauláthová s Terezou Kmochovou je dnes doplní v obřím slalomu a ve slalomu se k nim přidá Klára Pospíšilová. První kolo začne v 10:30, druhé ve 13:30.

Reklama

Doporučované