Hlavní obsah

Manafortovi žalobci na Trumpova poradce vytáhli pštrosí bundu a sprchový závěs za 21 tisíc dolarů

Video: AP, Reuters

 

Reklama

Začalo vyšetřování bývalého šéfa Trumpova volebního štábu Paula Manaforta, který je obviněný z praní milionů dolarů. Podle jeho právníka je ale nevinný. Mezi důkazy Manafortovy viny řadí žalobci i takové kuriozity jako například pštrosí bundu.

Článek

V rámci případu zvláštního vyšetřovatele ruského vměšování do amerických voleb Roberta Muellera začal první soudní proces. Před porotou stanul za praní špinavých peněz Paul Manafort, někdejší šéf volebního štábu Donalda Trumpa. Manafortův právník ale vinu svého klienta odmítá a uvádí, že praní milionů dolarů mají na svědomí jeho podřízení a on o ničem neví.

Manafortův právní zástupce tvrdil, že jeho klient není zodpovědný za řadu manévrů, které vedly k obvinění z trestných činů z bankovních podvodů a daňových úniků, stejně jako zatajení desítek milionů dolarů, které Manafort obdržel za své politické poradenství pro ukrajinské oligarchy.

Žalobci uvádí, že finanční podvody umožnily Manafortovi extravagantní životní styl, jehož ukázkou je například nedávno objevená pštrosí bunda v hodnotě 15 tisíc dolarů nebo sprchový závěs za 6 tisíc dolarů. Manafort může být odsouzen k desítkám let za mřížemi. Spekuluje se ale, že Donald Trump by případný test zmírnil nebo prominul.

Reklama

Doporučované