Hlavní obsah

Mapuje fenomény dneška. Třeba ten, jak otřesně se lidé titulují v diskusích

Karolína Vrbasová o pořadu Fenomén z dílny Stream.cz.Video: Vedran Kovačevič

 

Reklama

Autorkou a průvodkyní pořadu Fenomén, který běží jednou týdně na serveru Stream.cz, je Karolína Vrbasová. V rozhovoru pro pořad Slavní uvedla, že začátky byly velmi krušné.

Článek

„Začátek byl velmi těžký, jeden díl jsem si jen v hlavě připravovala i čtyři dny, což bylo neefektivní. Dnes je to otázka několika hodin. Cokoliv člověk dělá dlouhodobě, tak se to zautomatizuje, a stejně je to i u Fenoménu,“ říká Vrbasová, jejíž pořad má na Stream.cz téměř 10 tisíc pravidelných odběratelů. Samotná sledovanost je ale mhohonásobně vyšší, ne každý kanál začne odebírat.

Fenomén podle Vrbasové odráží aktuální a palčivá témata, která rezonují společností. Za sebou má více než 400 epizod. 

„Vždy se snažím vyhmátnout něco, co je aktuální a co hýbe společností, zároveň do toho vkládám nějaký svůj pohled, aby to nebylo jen o reprodukování událostí, a když se to hodí, tak do dílu zároveň implementuji i nějakou známou osobnost, většinou z řad odborníků,“ objasňuje.

A který díl Karolínu Vrbasovou osobně zaujal nejvíc? „Hodně mě bavil díl o netradičních jménech a příjmeních, kdy jsem se dozvěděla, že není třeba dávat jméno dítěti jen z kalendáře, ale ze širokého celosvětového spektra, což je asi 15 tisíc různých křestních jmen. To byla velmi zajímavá informace,“ dodala v rozhovoru s Tomášem Zástěrou.

Reklama

Související témata:

Doporučované