Hlavní obsah

Média Trumpa příliš kritizují, bojí se jeho změn, myslí si většina Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Média Trumpa příliš kritizují, myslí si většina Američanů.

 

Reklama

Nový prezident USA se naposledy dostal do konfliktu s médii v pátek, když některým zakázal vstup na tiskovou konferenci do Bílého domu.

Článek

Většina Američanů si myslí, že jsou média k Donaldu Trumpovi příliš kritická. Ukázala to anketa televize CBS a listu Wall Street Journal. Třiapadesát procent lidí také řeklo, že média a další elity přehánějí problémy administrativy nového prezidenta, protože se cítí být ohroženy změnami, které Trump ztělesňuje.

Nový šéf Bílého domu se dostal do konfliktu s médii hned několikrát. Netají se například svým názorem na deník New York Times nebo televizi CNN:

„Falešné zprávy, média vědomě neříkají pravdu. Velké nebezpečí pro naši zemi. Z upadajících New York Times se stala fraška. Stejně jako ze CNN. Smutné!”

Zástupce zmíněných médií a dalších dvou deníků dokonce nepustili na páteční tiskovou konferenci do Bílého domu.

Opačný postoj zastává bývalý prezident George Bush. V pondělním rozhovoru pro televizi NBC řekl, že svobodná média jsou pro demokracii nepostradatelná, protože jejich úkolem je hnát mocné k odpovědnosti.

Video: 30 dní s Donaldem Trumpem: Našli jsme, v čem je dobrý prezident.

Video: Martin Jonáš

Reklama

Související témata:

Doporučované