Hlavní obsah

Messi rozjel sezonu na další Zlatý míč, potvrdí formu v ligové derniéře? Sledujte v přenosu Televize Seznam

Lionel Messi se nezastavil ani po třicítce.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Když se řekne Barcelona, tak každého okamžitě napadne fotbal a Lionel Messi. Argentinský fenomén nezastavuje ani před svými 32. narozeninami. Messi dotáhl Barcelonu k obhajobě titulu, do finále španělského poháru a v Lize mistrů vypadli Blaugranas v semifinále s Liverpoolem.

Článek

Tým okolo zkušených třicátníků se tak bude chtít v ligové derniéře rozloučit vítězně. Duel na hřišti Eibaru můžete sledovat na Televizi Seznam v neděli už od 16:00.

Argentinský ďábel nasázel 48 soutěžních branek a přidal 22 gólových přihrávek, což je více než polovina všech gólů Barcelony v končící sezoně. Není divu, že před nedávnem musely aeorolinky změnit letové trasy, aby nemusel Lionel s rodinou poslouchat hlučná letadla nad svou vilou poblíž Barcelony. Až tak Messiho v katalánské metropoli milují.

Hlavně díky jeho brankám neměla Barcelona problém s obhajobou titulu, a pokud klub porazí o týden později Valencii ve finále španělského poháru, tak získá ceněný double.

Jenže Barcelona měla ještě donedávna rozehranou sezonu na treble, což Blaugranas překazil v semifinále Ligy mistrů Liverpool. Navíc po domácí výhře 3:0 už asi jen málokdo věřil, že by Reds mohli vývoj dvojzápasu zvrátit. Jenže Katalánci na severozápadě Anglie zcela vyhořeli a po porážce 0:4 vypadli.

A právě tento výbuch může odnést kouč Ernesto Valverde. A to hlavně proto, že Barcelona zažila podobný výbuch ve vyřazovací části Ligy mistrů pod jeho vedením podruhé v řadě. Minulý rok nestačila Barceloně proti AS Řím ani domácí výhra 4:1. Španělská média psala o tom, že jednou se něco podobného stát může, ale podruhé už to nebude náhoda.

Lionel Messi tak minulý rok skončil v anketě o nejlepšího fotbalistu planety na pátém místě, a to i přestože Barcelona vyhrála španělský titul. A letos ho může týmový výbuch v milionářské soutěži stát další trofej pro nejlepšího fotbalistu planety. Vždyť poslední Zlatý míč vyhrál Messi za rok 2015, ve kterém Barcelona vyhrála Ligu mistrů.

Navíc je otázkou, jak dlouho vydrží Messi i celá Barcelona na té absolutní světové úrovni. Valverde ve zmíněném semifinále Ligy mistrů nasadil vůbec nejstarší jedenáctku Barcelony v historii. Více než třicet let je ostatně vedle Messiho také Luisi Suarézovi, Sergiovi Busquetsovi, Gerardu Piquemu, Ivanu Rakitičovi nebo Jordimu Albovi.

Prozatím ale zkušený tým, jehož jádro hraje pohromadě více než deset let, minimálně v domácí konkurenci dominuje. A i díky Televizi Seznam můžete Messiho a spol. vidět už od 16:00 v Eibaru, kde Katalánci zakončí ligovou sezonu.

Duel komentuje Viktor Kábele, ve studiu doplní Jindřicha Šídla s Luďkem Mádlem host Dušan Uhrin, který v devadesátých letech Barcelonu porazil se Spartou.

Reklama

Doporučované