Hlavní obsah

Místa, kde umírali muži se špatnou pověstí. Kmotr Mrázek není jediný, jehož vrah uniká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Místa, kde zemřeli mafiáni.

 

Reklama

Reportérka Seznam Zprávy se podívala na místa, kde zemřeli muži, kteří se stejně dobře pohybovali v podsvětí i mezi politickými elitami.

Článek

Ani jedenáct let po smrti „kmotra" Františka Mrázka policie nedopadla jeho vraha. V lednu 2006, kdy střelou do srdce ukončil najatý zabiják život kontroverzního podnikatele, skončila také jedna éra. Éra „klasických" tuzemských mafiánů: Mužů, kteří dokázali využívat svoje kontakty ve vysoké politice i v podsvětí.

Ale současně začalo policejní pátrání po vrahovi a objednavateli vraždy. Dosud neúspěšné.

Mrázek nebyl jediným z podsvětí, jehož život ukončil někdo jiný. Podobně zemřela například další známá postava podsvětí, Antonín Běla, s nímž mimochodem Mrázek spolupracoval, a jehož (Mrázka) policie podezírala z Bělovy vraždy. Bělu někdo v roce 1996 v Úvalech u Prahy rozstřílel 25 ranami ze samopalu. Podobně jako v Mrázkově případě ani tady policie pachatele oficiálně nedostihla.

Podívejte se ve videoreportáži (nahoře v tomto článku) na místa, kde umírali lidé z podsvětí, a na to, jak vyšetřování těchto případů skončilo.

Pusťte si také speciální studio Seznam Zprávy:

Sabina Slonková o vraždě Františka Mrázka: Lidé se stále bojí mluvit.

Reklama

Doporučované