Hlavní obsah

Muže, který hodil na Babiše vejce, podezřívá policie z přestupku

Na premiéra v Průhonicích zaútočil demonstrant s vajíčky, policie ho zadržela.Video: Neboli, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie v nejbližší době předá úřadům podezření z přestupku zadržených během sobotního mítinku premiéra Andreje Babiše.

Článek

Policisté podezřívají dva odpůrce premiéra Andreje Babiše (hnutí ANO), že se během sobotního mítinku v Průhonicích dopustili přestupku.

V jednom případě jde o muže, který si na tuto akci přinesl tašku s vejci. Ta následně na Andreje Babiše rozdávajícího podpisy do knihy Sdílejte, než to zakážou! vrhnul.

Po incidentu se snažil policistům utéct, brzy byl ale zadržen. Detaily lze vidět na videu, který Seznam Zprávy na místě natočily.

Ve druhém případě došlo podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy k narušení veřejného pořádku.

„Případy budou v nejbližší době předány příslušným úřadům k projednání,“ řekl Chalupa. Muži by mohli nejspíše dostat pokutu až do výše 10 tisíc korun.

Premiér Andrej Babiš se během sobotního dne střetl se svými odpůrci opakovaně.

Už v dopoledních hodinách v Průhonicích, kde český předseda vláda bydlí, pomalovali dobrovolníci Milionu chvilek pro demokracii kříži zdejší hlavní náměstí jako připomínku zemřelých na koronavirus. Tím tak vyjádřili nespokojenost s kroky Babišovy vlády.

Po obědě pak Babišův mítink narušila skupinka odpůrců vládních opatření a očkování. Protestující jezdili auty s českými vlajkami kolem náměstí a troubili.

Později byl zmíněný jeden muž, který na Babiše hodil vejce, byl policisty zadržen. Ostatní demonstranti ale začali policisty blokovat a bránili jejich odjezdu.

Asi za půl hodiny dorazili těžkooděnci a ochranka Babiše následně ukryla do nedaleké cukrárny.

Reklama

Doporučované