Hlavní obsah

Na Euro s konzervami? Na to zapomeňte, stačí kreditka a dres

Na fotbalová Eura jezdí od roku 1996. V sérii Jedeme na Euro se podívejte na story dvou fotbalových rodin z Unhoště. Pusťte si video.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedeme na Euro je nová videosérie Seznam Zpráv, v níž vás dnes její průvodci Jiří Hošek, Luděk Mádl a Jindřich Šídlo zavedou za fanoušky-srdcaři, kteří na velké fotbalové akce jezdí už čtvrtstoletí. A rozhodně se tam nenudili.

Článek

Holubovi a Michalcovi žijí v Unhošti. A když se hraje Euro, nechtějí tátové se svými syny zůstat doma. Letos jim stejně jako mnoha dalším fanouškům zkomplikovala plány protipandemická opatření platná v Anglii a zejména ve Skotsku. Ta s sebou totiž nesou nepříjemnou povinnost několikadenní karantény.

Právě v Glasgow a londýnském Wembley sehrají čeští reprezentanti zápasy základní skupiny letošního Eura. Postupně proti Skotům, Chorvatům a Angličanům.

Ale pro magazín Jedeme na Euro Unhošťští rádi zavzpomínali na to, co prožili na turnajích minulých. „Nezapomenutelný zážitek? Jednoznačně zápas s Nizozemci v portugalském Aveiru. Prohrávali jsme 0:2, ale z našeho týmu byla cítit taková síla, že jsme si na tribuně říkali: Tohle nemůžeme prohrát. A taky že ne,“ vzpomínají na slavný obrat skóre na 3:2 z Eura 2004.

Každý, kdo přiletí do Skotska, musí do desetidenní karantény. Což je určitě citelná komplikace pro fanoušky, kteří by nás chtěli přijet podpořit přímo do Glasgow.
Petr Šedivý, mluvčí reprezentace

Na turnaje vyrážejí zásadně nalehko. „Žádné konzervy a tak. Co potřebujeme, to se koupí na místě. Takže stačí mít s sebou peníze nebo kreditku a náš reprezentační dres, bez něj to samozřejmě nejde!“

Pusťte si druhý díl série Jedeme na Euro ve videu pod titulkem tohoto článku. Je věnován těm, kteří jsou pro fotbal nejdůležitější, tedy fanouškům. Že to bez nich prostě nejde, ví i kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý. I toho naši průvodci vyzpovídali.

Reklama

Související témata:

Doporučované