Hlavní obsah

Na kanadském trhu se objevil dvakrát silnější gin. Výrobce ho stahuje z oběhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Jedna várka lahví ginu Bombay Sapphire obsahuje 77 procent alkoholu.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Gin Bombay Sapphire se v kanadských regálech obchodů objevil s obsahem alkoholu 77 procent. Má mít ale polovinu.

Článek

Společnost Bacardi musí stáhnout lahve svého ginu Bombay Sapphire z kanadského trhu. Malé množství lahví v regálech tamních obchodů obsahuje 77 procent alkoholu. To je takřka dvojnásobek standardního podílu. Gin v Kanadě obvykle obsahuje 40 procent alkoholu.

V Kanadě, Velké Británii a Austálii má gin 40 procent alkoholu, pro USA a další export se vyrábí ve verzi se 47 procenty.

Bombay Sapphire patří do portfolia společnosti Bacardi, která po celém světě prodává mimo jiné známé rumové nápoje. Výrobce říká, že na problém přišel díky zákaznické stížnosti a následným kontrolám.

„Jedna várka nápoje byla do lahví stočena před správným zředěním, po kterém dosahuje čtyřiceti procent alkoholu. To je důvod, proč měla vadná várka obsah alkoholu sedmdesát sedm procent," dodal mluvčí rady pro kontrolu likérů v Ontariu.

Příliš silné alkoholické nápoje se dostaly pouze na kanadský trh. Lidem, kteří takové lahve zakoupili, budou vráceny peníze. Někteří mají ale v úmyslu si je ponechat jako sběratelský kousek. Mluvčí společnosti však nedoporučuje nápoj vůbec pít. Podle odborníků na likéry by konzumace takového nápoje mohla způsobit vážné zdravotní následky.

Nejedná se o první případ stažení alkoholu z kanadských regálů. V březnu musela být z oběhu stažena vodka Georgia Bay, jelikož obsahovala 81 procent alkoholu. I tehdy byl nápoj špatně naředěn.

Reklama

Související témata:

Doporučované