Hlavní obsah

Na nádraží v centru Barcelony měl nehodu vlak, 54 lidí je zraněných

Záběry z nehody vlaku v BarceloněVideo: Ruptly

 

Reklama

Krátce po sedmé hodině ráno narazil vlak na Francouzském nádraží do zarážedla. Na místě zasahovalo několik jednotek zdravotní pohotovosti.

Článek

Čtyřiapadesát zraněných si dnes vyžádala nehoda příměstského vlaku na nádraží ve španělské Barceloně. Pouze jeden člověk je vážně zraněn. Devatenáct lidí má méně vážná zranění a dalších devatenáct je lehce zraněno. Při nehodě nedošlo ke ztrátám na životech.

Jeden ze svědků nehody barcelonskému listu El Periódico řekl, že následky nehody zhoršila skutečnost, že mnoho lidí ve vlaku při příjezdu na nádraží už stálo. „Popadali jsme," řekl svědek, který byl mezi pasažéry.

Vlak po příjezdu z města San Vicente de Calders narazil krátce po sedmé hodině ráno na Francouzské nádraží v centru katalánské metropole do zarážedla, které slouží k nouzovému zastavení soupravy. Podle místních médií se neštěstí stalo v den, na kdy byla svolána regionální železniční stávka.

Ministr katalánské vlády pro místní rozvoj Josep Rull podle barcelonského listu El Periódico řekl, že hovořil se strojvůdcem, který je v šoku. Rychlost vlaku prý naštěstí nebyla vysoká. „Vlak brzdil. Pokud by tomu tak nebylo, hovořili bychom o mnohem vážnější nehodě," řekl Rull. Přední část vlaku je silně poničena a menšímu poškození neunikly ani další vagony.

Barcelonská radnice uvedla, že 51 osob bylo přepraveno do lékařských středisek nebo nemocnic. Předchozí zprávy hovořily o dohromady 18 lidech převezených do nemocnic, přičemž mnoho lidí bylo ošetřeno přímo na nástupišti. Někteří podle agentury DPA plakali a byli v šoku. Na místě zasahovalo několik jednotek zdravotní pohotovosti. Vážně zraněná osoba má pohmožděné plíce, uvedl regionální ministr zdravotnictví Toni Comín.

Katalánská vláda rovněž podle El Periódico kontaktovala konzuláty Rumunska a Francie, protože dohromady tři lehce zranění jsou jejich občany.

Železnice barcelonským občanům doporučila, aby se Francouzskému nádraží vyhnuli. Podle svědků nehoda přerušila provoz vlaků a některá nástupiště byla obehnána policejními páskami.

Přední část vlaku je silně poničena a lehce poškozeny jsou i další vagony.

Reklama

Doporučované