Hlavní obsah

Na severovýchodě Prahy vznikly autobusové linky, další mění trasy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Některé autobusové linky v Pražské integrované dopravě (PID) mění ode dneška své trasy. Změny se týkají zejména severovýchodu Prahy, kde vznikly i dvě nové linky.

Článek

Další úpravy nastaly na příměstských linkách na Berounsku a Hořovicku, kde byly například upraveny jízdní řády. ČTK to sdělil Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou veřejnou dopravu. PID sdružuje nejen pražskou městskou dopravu, ale i příměstské autobusové a vlakové linky.

„Nejvýznamnější je úprava linkového vedení v severovýchodní části Prahy, kde se zřizují nové linky 159 a 916 a mění trasa linek 186, 201, 209, 302, 396 a 953,“ vyjmenoval Drápal.

Nová midibusová linka 159 pojede z Letňan přes zastávky Valcha, Jilemnická a Ctěnice do Vinoře. V provozu bude každý den v týdnu po celý den v intervalu 30 minut ve špičkách a 60 minut mimo špičky. Nová noční linka 916 pojede z Palmovky přes Prosek a Kbely k Vinořskému hřbitovu. Interval bude mít 60 minut a pojede denně. Na Palmovce bude navazovat na noční tramvaj číslo 92 a v zastávce Vinořský hřbitov na noční linku 953.

Další změny se týkají Berounska a Hořovicka, kde byly upraveny jízdní řády některých linek. Cílem bylo zlepšit pro cestující ze Zdic a Žebráku spojení do nemocnice v Motole.

Posílena byla linka 394 z Králova Dvora do Prahy na Nové Butovice, kdy první ranní spoj vyjede již po 05:00. Posun výjezdu prvního ranního spoje se týká i autobusů číslo 529 a 640.

Úpravy se dotkly také některých zastávek. Přejmenována byla zastávka Staré Strašnice, která se od nynějška jmenuje Nádraží Strašnice. Vznikla nová zastávka Ivančická pro linky 158, 195, 201, a to ve směru Avia Letňany. Naopak zrušena byla zastávka linek 186 a 201 Plynárna Satalice.

Reklama

Doporučované