Hlavní obsah

Na silnici u Lokte se zajišťuje uvolněný skalní masiv

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na silnici u Lokte na Sokolovsku dnes odborníci zajišťují část skalního masivu, který se o víkendu uvolnil.

Článek

Žádná část skály se ale na silnici mezi benzinovou čerpací stanicí a křižovatkou ulic Revoluční a Tovární naštěstí nesesunula. Na místo přijel geolog, který stav zhodnotil. Místo je s opatrností průjezdné, řekl ČTK starosta Lokte Petr Adamec (Piráti).

„Na uvolnění bloku o velikosti dva krát tři metry upozornil v neděli občan. Došlo k posunutí přibližně o 30 centimetrů, žádná část nespadla na komunikaci a nikoho neohrozila. Naštěstí se podle geologa nejedná o nic vážného,“ řekl Adamec.

Uvolněný skalní blok bude připevněn ocelovými lany ke skále. Odborní pracovníci místo, kde se část skály sesunula, vylévají betonem. Podle starosty by odborné práce měly být dnes dokončené a poté by silnice měla být průjezdná bez omezení.

Přibližně před týdnem se v Lokti o několik kilometrů dál sesunula opěrná zeď u rodinného domu. Kameny a hlína zasypaly silnici, policie proto musela silnici na čas uzavřít. Podle starosty Adamce je možné, že sesutí zdi bylo důsledkem nejen deště z posledních dnů, ale i trvalého zatížení silnice.

Reklama

Doporučované