Hlavní obsah

Na stavbu částí městského okruhu v Brně dostalo ŘSD tři nabídky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obdrželo v termínu, který dnes končí, tři nabídky uchazečů na stavbu dalších částí velkého městského okruhu v Brně, a to Tomkovo náměstí a Rokytova.

Článek

Nejvýhodnější nabídku podalo sdružení více firem za téměř 2,4 miliardy korun. Kromě ceny rozhodovala také doba stavby, kterou musí zhotovitel stihnout do roku 2024, a záruka. Návrhy ještě posoudí komise. Finálního zhotovitele vybere v průběhu měsíců, řekla dnes ČTK mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

„Nejvýhodnější nabídku podalo sdružení FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.; OHL ŽS a.s.; Metrostav DIZ s.r.o. za 2,356 milionu korun,“ uvedl na svém twitterovém účtu ředitel ŘSD Radek Mátl. Stavba má pravomocná stavební povolení na hlavní trasu. Silničáři původně plánovali zahájení prací už minulý rok, avšak právě výběr zhotovitele se protáhl. „Termín výběrového řízení jsme prodloužili vzhledem k technologické náročnosti stavby a velkému množství dotazů ze strany účastníků,“ vysvětlila Trubelíková.

Práce na navazujících stavbách Rokytova a Tomkovo náměstí chtějí silničáři zahájit letos v březnu. „Tento úsek odvede dopravu směřující od Husovického tunelu na sídliště Vinohrady a Líšeň z dopravně přetížené Svatoplukovy ulice a spodní části Rokytovy ulice. Po dokončení stavby doprava povede mimoúrovňově přímým napojením od Provazníkovy ulice do Rokytovy ulice, po které je vedena silnice II/642,“ popsala Trubelíková.

Doplnila, že po zprovoznění tohoto úseku budou křižovatky Provazníkova-Karlova a Svatoplukova-Rokytova výrazně méně zatížené, což kromě snížení nehodovosti povede i ke zlepšení plynulosti dopravy a příznivému dopadu na životní prostředí. Silničáři také začátkem letošního roku zahájí hlavní práce na druhé etapě městského okruhu v Žabovřeské ulici.

Reklama

Související témata:

Doporučované