Hlavní obsah

Na vánočních trzích v Prostějově se nebude platit pronájem stánků

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Prodejci na vánočních trzích v Prostějově letos nebudou muset platit za pronájem dřevěných stánků. Rozhodla o tom městská rada, která chce tímto způsobem v době pandemie koronaviru pomoci drobným živnostníkům.

Článek

ČTK to dnes sdělil primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko).

„Vzhledem k aktuálním vládním opatřením a vyhlášenému nouzovému stavu je zcela logické, že jakákoli pomoc se hodí, a proto se nájemné za užívání dřevěných prodejních stánků pro letošní prodej zboží nebude vybírat,“ uvedl Pospíšil.

Primátorova náměstkyně Milada Sokolová upozornila, že osud letošních vánočních trhů nyní závisí na rozhodnutí vlády o případném rozvolnění preventivních opatření „Letošní vánoční trhy i oslavy budou skutečně jiné. Výzdoba náměstí bude tradiční, ale prodej při vánočním jarmarku bude omezen. Proto věříme, že tento bonus bude pro trhovce atraktivní,“ uvedla.

Prostějovská radnice letos kvůli epidemii koronaviru omezila také předvánoční program v centru města, jehož součástí nebudou kulturní akce ani mobilní kluziště. Radnice nechá v centru Prostějova postavit aspoň stánky, které nabídne k pronájmu prodejcům vánočních ozdob, perníků, svíček, výrobků z keramiky, kožešin a dalších řemeslných výrobků. Město nevyloučilo možnost vypsání výběrového řízení na dodavatele mobilního kluziště po Novém roce, pokud to vývoj epidemie umožní.

Reklama

Doporučované