Hlavní obsah

Na Vysočině se opravy některých silnic a mostů protáhnou do listopadu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Většina oprav na Vysočině už skončila nebo skončí tento měsíc. Od 1. listopadu bude průjezdný také most na silnici II. třídy u Dvorců, po němž auta jezdí mezi Jihlavou a Pelhřimovem. Za rekonstrukci kraj zaplatí 60 milionů korun.

Článek

Do konce tohoto měsíce by měla například skončit i oprava silnice I/19 na průtahu obcí Pohled na Havlíčkobrodsku.

„Na státních silnicích v kraji určitě nezůstanou žádné uzavírky přes zimu,“ řekla Marie Tesařová, ředitelka jihlavského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Tahů I. třídy krajem prochází přes 420 kilometrů.

Opravený úsek silnice I/19 od obce Kámen na Pelhřimovsku po hranice s Jihočeským krajem byl podle ŘSD uveden do provozu 10. října. Po novém mostě v Předíně na Třebíčsku by měla auta jezdit bez omezení do konce měsíce, opravovaný most v Rančířově na Jihlavsku by měl být zprovozněn do 13. listopadu.

V polovině příštího měsíce by měla skončit stavba protihlukové stěny na silnici I/38 v Jihlavě - Pávově, která je přes kilometr dlouhá a v některých místech měří na výšku skoro sedm metrů. Ve stejném termínu by měl začít sloužit také opravený most na I/19 v Divišově na Žďársku.

Kraji Vysočina patří skoro 4600 kilometrů silnic II. a III. třídy, mostů je 877. Krajští silničáři během letoška opravili přibližně 200 kilometrů vozovek. Většina oprav už skončila. Do konce listopadu se podle webu krajské správy a údržby protáhnou práce na silnici III. třídy mzi Chotěboří a Dolním Sokolovcem. Dělníci budou příští měsíc ještě pracovat i v Jemnici, na silnici II. třídy v ulici Slavonická a v Lipníku na Třebíčsku, kde na silnici II. třídy opravují propustek.

Na krajských silnicích budou také ještě dokončované opravy šesti mostů. V polovině listopadu by měly být zprovozněné mosty ve Vyskytné nad Jihlavou, Podolí a Horní Vsi, do konce příštího měsíce pak i mosty v Bačkovicích, Šlapanově a Lukově.

Reklama

Související témata:

Doporučované