Hlavní obsah

Nákladní vůz se v Plzni nevešel pod viadukt

Foto: Getty Images

Na plzeňském náměstí s katedrálou sv. Bartoloměje byl v době nehody klid…

Reklama

Nákladní automobil se dnes časně ráno v Plzni nevešel pod železniční viadukt a urazil si o něj převážený náklad. Nehoda zastavila provoz na silnici i na železnici.

Článek

Železniční most nebyl poškozen, škoda na něm je 10 000 korun. Na kamionu a na nákladu, který se rozsypal po silnici, je škoda předběžně odhadnuta na 20 milionů korun. ČTK o tom informovali mluvčí krajských hasičů Petr Poncar a policejní mluvčí Michaela Raindlová. Nehoda se obešla bez zranění, dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Havárií se dál zabývá policie.

Nehoda se stala časně ráno kolem 4:00 v ulici U Velkého rybníka. Šestatřicetiletý řidič převážel několik kontejnerů s nákladem. Když narazil na viadukt, náklad náhradních dílů do automobilů se rozsypal do okolí. „Abychom zprůjezdnili komunikaci co nejrychleji, přivezli jsme si na místo smykový nakladač. Provoz na železniční trati musel být na nějakou dobu zastaven,“ uvedl Poncar.

U těchto typů nehod není zcela zřejmá příčina. Řidič zná (měl by znát) rozměry svého vozidla, u každého mostu a podjezdu či sníženého průjezdu je dopravní značka vymezující bezpečnou výšku pro projetí. Řidiči nejčastěji uvádějí, že „mysleli, že to vyjde“.

Reklama

Související témata:

Doporučované