Hlavní obsah

Narozeninový dárek od miliardáře. Gates upekl Buffettovi dort

Foto: freeimage4life/Flickr

Miliardář Warren Buffett oslavil v neděli 90. narozeniny.

Reklama

Patří mezi nejbohatší muže planety a přáteli jsou už od roku 1991. Čerstvý devadesátník Warren Buffett dostal k narozeninám od Billa Gatese dort z jeho oblíbených sušenek.

Článek

Čtvrtý nejbohatší muž planety Warren Buffett v neděli oslavil 90. narozeniny. Jeho přítel Bill Gates mu k jubileu věnoval video se sladkým obsahem.

Na 60sekundovém snímku, který Gates zveřejnil na Twitteru, peče Buffettovi dort ze sušenek Oreo. V pozadí videa hraje skladba You've Got a Friend in Me od Randyho Newmana. Dort, obložený sušenkami Oreo, má na povrchu vyobrazenou Buffettovu hlavu z čokoládové polevy. Na konci videa druhý nejbohatší muž světa kousek dortu ukrojí a položí ho vedle vysypaného nápisu Happy 90th Birthday, Warren.

Proč dort a proč Oreo? V roce 2016 Gates na svém blogu vyprávěl právě příběh o tom, kterak přistihl svého přítele Buffetta, jak jí svou oblíbenou cukrovinku k snídani. Buffett je známým milovníkem dezertů a podle serveru CNN vypije několik plechovek coly denně.

„Jedna věc, která pro mě byla u Warrena překvapující, je, že když mu bylo šest, v podstatě se zasekl a jedl jen to, co měl rád,“ napsal Gates. „Pamatuji si, že když poprvé bydlel v našem domě, otevřel balíček sušenek Oreo, aby se nasnídal. Naše děti je také okamžitě požadovaly. Může být pro mladé lidi špatným příkladem, ale je to dieta, která pro něj nějak funguje,“ dodal Gates.

Poprvé se Gates s Buffettem setkali 5. července 1991. Gatesova matka tehdy pozvala Buffetta a tehdejšího generálního ředitele Microsoftu do jejich rodinného domu ve Washingtonu. Přestože byl Gates zpočátku zdrženlivý, Buffett s ním zapředl chytrou debatu o budoucnosti Microsoftu. „Bylo to hluboké přátelství od našeho prvního rozhovoru,“ napsal Gates.

Gates společně s Buffettem založili filantropické hnutí nejbohatších lidí na světě The Giving Pledge. Jeho členové rozdávají většinu svého bohatství na charitu. Nyní má 200 signatářů, mezi které patří i Mark Zuckerberg, exmanželka Jeffa Bezose MacKenzie Bezosová a Elon Musk.

Warren Buffett je americký miliardář, investor, obchodník a filantrop, jehož jmění se odhaduje na 67,5 miliardy dolarů. V roce 2008 byl podle žebříčku časopisu Forbes nejbohatším mužem světa, ale od té doby se o čtyři příčky propadl. O 26 let mladší šéf Microsoftu Bill Gates je nyní na druhém místě, jeho majetek činí 98 miliard dolarů.

Reklama

Doporučované