Hlavní obsah

Ne Orbánovi! Aktivisté chystají protest proti Babišově předvolební návštěvě

Foto: Profimedia.cz

Český a maďarský premiér na střetnutí v Budapešti.

Reklama

Ve středu ráno se bude před Kramářovou vilou protestovat proti setkání českého a maďarského premiéra.

Článek

Aktivisté se chystají na protest před Kramářovou vilou. Ve středu ráno se sejdou sympatizanti spolku Pulz Evropy na demonstraci proti setkání premiérů Andreje Babiše a Viktora Orbána.

„Nelíbí se nám, že autoritářský politik Viktor Orbán podpoří před volbami Andreje Babiše, který taktéž má tyto antidemokratické tendence. Rozhodli jsme se, že je čas se vyjádřit vůči tomu, aby Andrej Babiš takto zasahoval do předvolební kampaně,“ popisuje motivaci ke svolání demonstrace pro Seznam Zprávy jeden z organizátorů Otakar van Gemund.

Protest se bude konat u Kramářovy vily v ranních hodinách. „Očekáváme, že přijde několik desítek až sto lidí, v dnešní době asi víc nebude,“ uvádí van Gemund.

„Úřad vlády přijme standardní bezpečnostní opatření jako běžně přijímá v souvislosti s oznámeným shromážděním v blízkosti objektů úřadu,“ odpověděl v reakci na plánovanou demonstraci Úřad vlády.

Návštěva premiéra Maďarska Viktora Orbána se uskuteční na pozvání Babiše, který svůj protějšek navštívil minulý týden v Maďarsku. Součástí návštěvy byla i prohlídka u maďarsko-srbských hranic, kde Orbán v době vrcholící migrační krize postavil plot proti uprchlíkům.

Orbán přijede podpořit českého předsedu vlády v předvolební kampani, zúčastní se mítinku v Ústí nad Labem. Babiš také Orbána vezme na projížďku Ústeckým krajem. Obědvat budou na Větruši, kde ANO v srpnu zahájilo předvolební kampaň.

Jedním z hlavních témat Babišovy kampaně je i protiimigrační rétorika.

Reklama

Doporučované