Hlavní obsah

Nebezpečná D1. Proč počet havárií na nejstarší české dálnici roste

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy, pátek 25. 8. 2017.

 

Reklama

Na jednom z rekonstruovaných úseků dálnice D1 stoupl v porovnání s loňským rokem počet nehod o 135 procent. Havárií přibylo na celé části D1 mezi Prahou a Brnem.

Článek

Dálnice mezi Prahou a Brnem je nejvytíženější v celé České republice. Přestože silničáři letos rekonstruují zhruba stejný počet úseků, v porovnání s loňskem se na dálnici stalo o šestnáct procent havárií víc než ve stejném období loni. Ukazují to zatím dostupná data Ministerstva dopravy za letošní půlrok.

Prudký nárůst nehodovosti o 135 procent se pak například objevil v rekonstruovaném úseku mezi Jihlavou a Velkým Meziříčím. Podle Ředitelství silnic a dálnic ale modernizace a uzavírky na D1 nejsou tou hlavní příčinou stoupající nehodovosti.

Jak také uvidíte ve Večerních zprávách, data Ministerstva dopravy přinášejí i dobrou zprávu. Nepřibylo smrtelných havárií. Většina nehod se obešla bez tragických následků.

Reklama

Doporučované