Hlavní obsah

Nejen celebrity mají na Instagramu miliony sledujících, ale i oškliví psi nebo obyčejné vejce

Koho sledujete na Instagramu? Sledujte.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V současnosti nejpopulárnější sociální síť – Instagram – nabízí zajímavá čísla. Zjistili jsme, kolik si na Instagramu vydělávají ty největší světové celebrity, kolik si za spolupráci mohou říct čeští influenceři i kolik má followerů nejsledovanější pes.

Článek

V Česku se pořadí žebříčku TOP 10 lidí neustále mění, jména však zůstávají téměř totožná: youtubeři Shopaholic Nicol, Kovy, Jirka Král nebo třeba moderátor Leoš Mareš či modelka Karolína Kurková (ty sleduje v průměru více než 500 tisíc lidí). Daleko před nimi je ale nejsledovanější Čech, který to má i ve jméně. Petr Čech se kromě fotbalových úspěchů může pyšnit i téměř 2 miliony sledujících.

Pokud vás zajímá, kolik si influenceři mohou na sociálních sítích vydělat, tak agentura Reward Media zveřejnila koeficient, podle kterého se lze v ohodnocení influencerů řídit, na jednoho followera připadá zhruba 10 haléřů. V případě Petra Čecha by to tak mohlo být až 180 tisíc za jeden příspěvek na Instagramu.

Reálné kampaně však bývají komplexnější a tímto koeficientem se nemusí řídit všichni. Jistou představou o výdělcích českých influencerů ale tvoří.

Na zahraniční celebrity přesný žebříček existuje. Najdeme v něm fotbalisty, zpěváky nebo klan Kardashian. Nejvýdělečnější osobou (zřejmě na celém světě) je momentálně Kylie Jenner, ta má přes 136 milionů sledujících a za jeden příspěvek si účtuje 1 milion dolarů.

Instagram ale zdaleka nepatří jen lidem, populární jsou na něm i zvířata. Obzvlášť psi a čím zvláštnější, tím lépe! Příkladem je až děsivě vyhlížející pejsek Tuna, který má 2 miliony followerů. Nejsledovanějším je ale krásný pomeranian Jiff, kterého v přepočtu sleduje skoro celá Česká republika, má totiž 9 milionů followerů.

A pokud vás zajímá, jaký příspěvek má na Instagramu nejvíce lajků, je to obyčejné vejce! V době natáčení se pyšnilo 53 493 873 lajky a v počtu lajků u jedné fotky tak pokořilo již zmiňovanou Kylie Jenner a její fotku s novorozenou dcerou. Světového vajíčkového rekordmana sleduje 8 700 000 lidí a my tipujeme, že je z toho dost naměkko.

Reklama

Doporučované