Hlavní obsah

Nejrozsáhlejší sexuální zneužívání v české historii: Obžalovaného z vazby nepustili

Pulpán podle obžaloby zneužil celkem 160 dívek.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vrchní soud v Praze odmítl propustit z vazby Jaroslava Pulpána, který je obžalovaný z nejrozsáhlejšího sexuálního zneužívání prostřednictvím internetu v české historii.

Článek

Pulpána už v dubnu poslal Krajský soud v Ústí nad Labem na šest a půl roku do vězení. Podle jeho rozhodnutí zneužil celkem sto šedesát dívek. Vrchní soud teď bude muset řešit odvolání proti ústeckému rozsudku.

Na čtvrtečním jednání řešil Vrchní soud zatím jen to, zda ponechá Pulpána ve vazbě. Jednání bylo neveřejné a soud zatím jeho výsledek nemohl oficiálně zveřejnit. Podle informací Seznamu ale Pulpána propustit odmítl. To potvrzuje i skutečnost, že po jednání soudu nebyl obžalovaný propuštěn, ale byl převezen zpět do vazby.

Pulpán se podle obžaloby několik let vydával na internetu za mladé dívky. Prostřednictvím falešných profilů na sociálních sítích kontaktoval jiné dívky a požadoval od nich fotografie intimních partií. Když mu je dívky poskytly, začal je vydírat. Chtěl, aby mu přes webkameru předváděly různé sexuální praktiky. Hrozil jim, že jinak jejich intimní fotografie zveřejní.

Vrchní soud v Praze zatím neurčil termín, kdy bude o odvolání proti rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem rozhodovat. Pravděpodobně to bude v podzimních měsících.

Reklama

Doporučované