Hlavní obsah

Největší alternativní dodavatel energie v tuzemsku Bohemia Energy se rozrůstá

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Europe Easy Energy ze skupiny Bohemia Energy kupuje dalšího alternativního dodavatele energií Amper Market.

Článek

ČTK to sdělil marketingový ředitel skupiny Bohemia Energy Robert Chmelař. Cenu transakce, kterou musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, nespecifikoval.

Skupina Bohemia Energy zároveň navazuje s holdingem Amper Holding, jehož je Amper Market největší společností, strategickou spolupráci.

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,1 milionu zákazníků a ročním obratem přes 16 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby.

Skupinu tvoří pět energetických společností - lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v ČR, Bohemia Energy a firmy Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy.

Amper Market dodával podle údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) ke konci letošního června elektřinu 41 824 a plyn 801 zákazníkům. Firma bude pro příští rok mimo jiné novým dodavatelem elektřiny pro trakční vedení na české železnici. Dosud byl dlouholetým dodavatelem ČEZ.

Reklama

Doporučované