Hlavní obsah

Německá policie dopadla dva pašeráky migrantů, ukrývali se v Berlíně

Německá policie zatkla dva lidi v souvislosti s pašováním migrantůVideo: AP

 

Reklama

V rámci boje proti obchodu s lidmi zadržela německá policie dva muže. Některé uprchlíky převáželi zadržení i přes Českou republiku.

Článek

Dva muže podezřelé z převaděčství zadržela ve středu při rozsáhlé akci na území několika spolkových zemí německá policie. Zadržení pašovali migranty do Německa v nákladních vozech po takzvané balkánské trase, informovalo německé rádio MDR. Jezdili přitom údajně i přes Českou republiku.

Policie v brzkých ranních hodinách zasahovala na území čtyř spolkových zemí: Saska, Severního Porýní-Vestfálska, Brém a Berlína. Na akci se podílelo kolem dvou set policistů.

Dva podezřelé zadržela policie v hlavním městě. Podle rádia MDR se jedná o občany Turecka, Bulharska a Polska. Policisté při raziích prohledali také několik bytů a obchodních prostor.

Převaděči požadovali od každého z migrantů, který se chtěl do Německa dostat, v přepočtu 203 000 korun. Celkem do země dostali podle policie 160 lidí, uvedlo rádio MDR. Přitom jim hrozilo značné nebezpečí, neboť je pašeráci v nákladních vozech schovávali za zbožím a paletami. Mezi převáženými migranty byly údajně i děti.

Zájemce o převedení do Německa pašeráci nabírali v jihovýchodní Evropě a do středního Německa je převáželi buď přes Polsko, nebo Českou republiku, napsalo rádio MDR.

Reklama

Doporučované