Hlavní obsah

Není Ondrášek jako Ondráček, omluvenka od hvězdného Zlatana a tancující Maradona

Den očima sportovního redaktora Jakuba Buriana – 9. říjen 2019.Video: Jakub Burian

 

Reklama

Přehled sportovních událostí s datem 9. října 2019 tak, jak je viděl sportovní redaktor Jakub Burian.

Článek

Český fotbalový národní tým se připravuje na zápas proti Anglii. Ve výběru trenéra Šilhavého je také útočník Zdeněk Ondrášek, který se první pozvánky dočkal ve třiceti letech. Vedení reprezentace si muselo dávat při odesílání nominace pořádný pozor, aby u příjmení útočníka nezaměnilo jedno písmenko. Kdyby totiž na sraz přijel padesátiletý člen KSČM, bylo by v českém útoku zaděláno na problém. Ačkoliv už v minulosti prokázal, že ránu má pořádnou.

A máme tady také jedno příjmení z hokejového světa. Novým trenérem pardubického Dynama se totiž stal Radek Bělohlav. Světového šampiona z roku 1996 na východě Čech rozhodně nečeká žádná lehká šichta. Dynamo je v tabulce poslední a generace fanoušků, která pamatuje poslední titul Pardubic, začíná pomalu stárnout. Bělohlavů tak bude v klubu patrně přibývat.

Zlatan Ibrahimovič má v Malmö svoji vlastní sochu. Je bronzová a měří dva metry sedmdesát. Fotbalová superstar ještě předtím na Twitteru uvedla, že dává všem školákům ve městě volno, aby se mohli ceremonie zúčastnit. Městská rada poté musela vydat prohlášení, že jeho příspěvek není pro děti oficiální omluvenkou ze školy. Nechápu proč.

Opět se ukázalo, že video ve fotbale byl výtečný nápad. Další bizár se stal v Saúdské Arábii při srpnovém utkání týmů Al Fateh a Al Nassr. Videotechnologie při utkání tehdy přestala zničehonic fungovat. Nyní vyšlo najevo, že za to mohl jeden člen obsluhy videa, který ze zásuvky vypojil důležitou součást celé technologie jen proto, aby si mohl nabít telefon. Priority jsou priority.

Trenér Diego Maradona slaví v novém angažmá první výhru. Po třech porážkách v argentinské lize už bylo na čase. Jeho Gimnasia porazila 4:2 Godoy Cruz a odlepila se ode dna tabulky. Božský Diego pak v kabině předvedl neuvěřitelné taneční kreace. Ideální forma to není, ale základ máte solidní, mistře.

Reklama

Doporučované