Hlavní obsah

Nepřipadám si jako jeden z nejvlivnějších lidí světa, říká Jourová

Rozhovor s eurokomisařkou Věrou Jourovou.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Eurokomisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost pohlaví Věra Jourová se dostala mezi stovku nejvlivnějších osobností světa roku 2019 podle časopisu Time. V rozhovoru pro Seznam řekla, jak své umístění vnímá.

Článek

Ve výběru figuruje ve skupině „titánů“ po boku osobností, jako jsou zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg nebo hvězdní sportovci Tiger Woods, Mohamed Salah nebo LeBron James.

Jourová v rozhovoru pro Seznam řekla, jak se o umístění dozvěděla.

„Já jsem zprávu dostala už předtím, seděla jsem na schodech před domem v Třebíči a vůbec jsem si tak nepřipadala. Ani teď si tak nepřipadám. Někdo to vyhodnotil, někdo sledoval moji práci, jsem samozřejmě ráda,“ komentuje Jourová své umístění v časopisu Time.

Podle eurokomisařky Věry Jourové jejímu umístění určitě pomohlo to, že působí v Bruselu. V agendě má eurokomisařka hodně věcí, které se týkají například digitálního světa. Kromě svého umístění Seznamu také řekla, co plánuje do budoucna.

,,Musím dotáhnout svůj mandát, mám před sebou ještě hodně práce. Jestli vše dobře půjde, měla bych skončit v říjnu. Do té doby bych měla vědět, jestli mi vláda dala nominaci na další sezónu. Pokud mi ji nedá, ráda bych se vrátila do Čech a pracovala někde s mladými lidmi, třeba bych šla někam učit,“ říká o svých plánech do budoucna eurokomisařka Jourová.

Seznam stovky nejvlivnějších osobností sestavil časopis Time letos pošestnácté. Vyzdvihuje v něm aktivismus, inovace a úspěchy nejvlivnějších osob na světě. „Time 100 je seznam nejvlivnějších mužů a žen na světě, ne jeho nejmocnějších, i když to nejsou vzájemně se vylučující termíny. Zatímco moc je zřejmá, vliv je méně patrný,“ uvedli redaktoři magazínu.

Reklama

Doporučované