Hlavní obsah

Neznámý obchodník nabízí byty v hotelu Strojař, který ale patří Přerovu

Foto: https://www.prerov.eu/cs

Ilustrační foto.

Reklama

Více než stovku bytů v opuštěném hotelovém domě Strojař nedaleko centra Přerova, který patří městu, nabízí na internetu k prodeji neznámý obchodník.

Článek

„Radnici podezřelá realitní nabídka zaskočila a rozhodla se na ni upozornit policii, aby se dozvěděla, kdo se tímto způsobem snaží prodat městské byty,“ sdělil přerovský radní Michal Zácha, podle kterého město o prodeji hotelu nyní nejedná.

„Cílem družstva je zajistit odkup objektu hotelu Strojař a revitalizovat hotel na byty. Nové byty v atraktivní lokalitě v centru města Přerova nabídnou bydlení s vlastním parkováním v uzavřeném areálu s komunitní zahradou. V resortu Strojař vzniknou nové komerční prostory pro fitness a wellness centrum, prostory pro obchody a služby, prostory kanceláří, prostor pro ordinaci, stravování a kavárnu,“ stojí na internetových stránkách projektu Resort Strojař.

Autoři webu lidem nabízejí členství v družstvu s právem užívání bytu. Poptávkový formulář i rezervační smlouva jsou součástí webu. Zájemci o byt mají zaplatit základní členský vklad 10.000 korun a pak uhradit podle velikosti bytu 415.000 korun až 1,329 milionu korun. „Stránky nabízejí i vizualizace s přesnými rozměry bytů, a to od garsonek až po tři plus jedna. Zájemci si podle této nabídky mohou vybrat konkrétní byt, ten si zamluvit a rozhodnout se, jestli rekonstrukci zvládnou svépomocí, nebo si ji od firmy objednají na klíč,“ uvedl Zácha. Projekt počítá s asistovaným bydlením pro nemohoucí a pro lidi se zdravotním postižením nebo omezením. Cílí i na staré lidi.

Hotel Strojař ale podle Záchy patří Přerovu a radnice nyní o žádném prodeji této nemovitosti nejedná. Kdo byty nabízí, není přerovským radním známo. Pod nabídkou projektu Resort Strojař je uvedena přerovská firma LEDCOLOR M & E, která se podle dostupných informací zabývá výrobou velkoplošných obrazovek pro reklamní účely a poskytuje elektro služby. „Nevíme, jestli už byty prodávají, nebo jaký je jejich cíl, nicméně nikdo nemůže touto formou nabízet nemovitost, která už šestým rokem patří Přerovu. Sami jsme firmu nekontaktovali, šetření necháme na policii,“ uvedl primátor Petr Měřínský (ANO).

Panelový dům Strojař byl postaven v roce 1968 jako svobodárna pro zaměstnance Přerovských strojíren. V roce 2000 ho získala do majetku armáda. Od ní v roce 2017 koupilo Strojař za 42,5 milionu korun město. „Zastupitelé se v roce 2015 obávali, že by v objektu mohla vzniknout ubytovna, která by do Přerova přilákala stovky sociálně slabých a potenciálně problémových lidí. Proto hlasovali pro koupi,“ uvedl vedoucí odboru majetku magistrátu Miloslav Dohnal. V následujících letech zástupci Přerova přicházeli s nápady, jaká forma bydlení by mohla v nevyužívaném objektu vzniknout, ale žádný plán kvůli finanční náročnosti prozatím neprošel.

Reklama

Související témata:

Doporučované