Hlavní obsah

Nizozemsko slaví narozeniny krále, do města Amersfoort dorazila panovnická rodina

Nizozemsko slaví narozeniny svého krále. Do ulic vyrazily stovky lidí.Video: Twitter.com

 

Reklama

Ve městě Amersfoort se v sobotu konají velké oslavy narozenin krále Willema-Alexandera, na které dorazil se svou manželkou i třemi dcerami. Událost doprovází řada lidových slavností.

Článek

Nizozemsko v sobotu slaví 52. narozeniny krále Willema-Alexandera a v rámci takzvaného Králova dne se koná řada oslav. Král s rodinou navštívil město Amersfoort v provincii Utrecht. Panovnická rodina projela centrem města asi kilometrovou trasou a dále navštíví připravená představení a výstavy místních obyvatel.

Král se svou manželkou a dcerami dorazil do místního centra Mariënhof asi v 11 hodin dopoledne, kde jej přivítal starosta. Slavnostní událost doprovázelo hudební vystoupení dětí z různých základních škol.

Na programu královské rodiny je prohlídka různých čtvrtí města, kde jim bude představena rozmanitost jednotlivých částí. Podle místních úřadů je město Amersfoort domovem 120 různých národností, odlišných vyznání a nejrůznějších stylů života.

„Amersfoort je pro každého. A děláme to společně, protože tady se cizinci rychle stanou přáteli,“ uvedla obec ve svém programu události Králův den.

Reklama

Související témata:

Doporučované