Hlavní obsah

Tip na výlet: Šumavská nouzová nocoviště

Foto: Shutterstock.com

Plešné jezero u Nové Pece.

Reklama

Vyražte jen tak s batohem a s kamarády do šumavských hvozdů. Užijte si přespání na divoko a pocit, že široko daleko nikdo jiný není. Skvělý zážitek k nezaplacení. Letní tip Jakuba Veličky, grafika Seznam Zpráv.

Článek

Na Šumavě už byl asi každý, ale kdo její hvozdy zažil pod hvězdnou oblohou za vlahé letní noci? Šumavská nouzová nocoviště rozmístěná po celé její délce jsou k tomu přímo ideální.

Oheň si sice nerozděláte, ale stan si postavíte zadarmo a užijete si pár dní mimo svět s tekoucí teplou vodou. Rezervace není potřeba, takže můžete vyrazit bez velkého plánování. Cesty mezi stanovišti jsou většinou zpevněné, ale jít to v sandálech nedoporučuji, přece jen je to skoro 15 kilometrů každý den.

Šumava

Rozlehlé pohoří na hranicích s Německem a Rakouskem, v ČR v délce cca 125 km. Šumava je ideální místo jak pro relaxaci, tak i aktivní sport. Nevíte, kam vyrazit na výlet po Šumavě? Doporučujeme navštívit přímo stránky Národního parku Šumava, kde si můžete naplánovat trasu na výlet nebo najít tip, kam vyrazit.

Nejbližší parkoviště: Parkoviště Nová Hůrka

Nejbližší vlak: Železná Ruda centrum

Po cestě potkáte i frekventovanější místa Šumavy, jako je Modrava, kde si můžete v penzionu Zlatá Stezka dát teplý oběd nebo sprchu, kterou určitě po ušlapaných kilometrech oceníte. Penzion jde navíc proti trendům turistických bašt a ceník vám výdaje o tolik nezvýší.

A pozor! Stoupání na Plechý může být v letním pařáku krkolomné!

Reklama

Doporučované