Hlavní obsah

Nový chebský bazén by měl stát v Mírovém sadu u Spáleniště

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Nové bazénové centrum v Chebu by mělo vzniknout v Mírovém sadu u sídliště Spáleniště. Jako nejvhodnější vybrala lokalitu vyhledávací studie, kterou si město nechalo zpracovat.

Článek

Město tak nyní může začít s přípravami na stavbu, která by ale mohla začít nejdřív v roce 2022. „V zadání bylo, že kromě bazénu musíme v delším časovém horizontu počítat i s dalšími sportovišti, především se zimním stadionem, který se s bazénem skvěle energeticky doplňuje. Studie zkoumala celkem šest lokalit a jako výrazně nejlepší dopadla lokalita v Mírovém sadu, tedy v současné zahrádkářské kolonii,“ uvedl starosta Antonín Jalovec (VPM).

Stavba bazénu by zabrala asi polovinu dnešní zahrádkářské kolonie. Město proto už začalo se zahrádkáři jednat i hledat náhradní pozemky pro zahrádky. Podle Jalovce ale i ta část zahrádek, kterou by stavba zasáhla, ještě může asi dva roky fungovat a zbylá část, kde by mohl v budoucnu stát zimní stadion, může sloužit jako zahrádky ještě mnoho dalších let.

Město nyní výsledky studie posoudí, a pokud se najde shoda i v zastupitelstvu, protože jde o projekt, který přesáhne minimálně jedno volební období, začaly by práce na projektové přípravě. Zároveň město bude hledat možnosti financování. Podle odhadů by bazénové centrum mohlo stát okolo 250 milionů korun. Ideální by tak podle vedení města bylo získat na stavbu dotace.

Reklama

Doporučované