Hlavní obsah

Nový hotel Hradec v Peci pod Sněžkou má otevřít v červenci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V centru Pece pod Sněžkou v Krkonoších by měl 1. července po třech letech výstavby zahájit provoz Grand Hotel Hradec. Stavba stála více než 300 milionů korun.

Článek

ČTK to sdělili zástupci investora, kterým je společnost Nordic Investors. Novostavba je na místě někdejšího hotelu Hradec a je zatím poslední velkou investicí do rozvoje ubytovacích kapacit ve městě.

Podle zástupců investora půjde v Peci o první čtyři plus hvězdičkový „klasický“ hotel bez roztříštěné majetkové struktury. „Zájem hostů o nový hotel nás mile překvapil, zaplňujeme ho podle plánu. V souvislosti s aktuální situací očekáváme vysokou last minute poptávku zejména na letní měsíce,“ uvedl pro ČTK zástupce investora Tomáš Perman. Podle něj hotel už také nabral do provozu desítky stálých zaměstnanců.

Ceny za ubytování budou různé a odstupňované podle kategorií. Například dvoulůžkový pokoj Superior stojí od zhruba 2000 korun na noc. „Hosté mohou vybírat z celkem pěti různých kategorií pokojů. Vrcholem nabídky je Royal Suite o rozloze 155 metrů čtverečních se dvěma terasami, jedna terasa je navíc vybavena vířivkou. Royal Suite lze pořídit za asi 25 000 korun za noc, všechny ceny se mohou vyvíjet v závislosti na sezoně,“ uvedl Perman.

Stavební práce začaly v roce 2017 po odstranění původního hotelu. Hotel je navržený ve funkcionalistickém stylu a zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu české architektky a designérky Barbory Škorpilové z ateliéru Mimolimit. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, mramor a opálený modřín.

Objekt má tři podzemní a pět nadzemních podlaží, částečně je vytápěný za pomocí geotermálních vrtů. Nabídne 68 dvou až čtyřlůžkových pokojů v různých cenových relacích pro více než 200 lidí, několik sálů, restaurace bude otevřená i neubytovaným hostům. V hotelu bude i wellness a obchod.

V posledních letech centrum Pece prodělalo proměnu. V zimě 2018/2019 otevřely dva nové apartmánové hotely - Aparthotel Svatý Vavřinec a Pecr Deep. Nedávno také otevřel na místě staré zástavby u autobusového nádraží penzion Post a při vjezdu do centra Pece u čerpací stanice roste terminál hromadné autobusové dopravy s parkovacím domem.

Reklama

Doporučované