Hlavní obsah

O ubytování mazlíčků v psím hotelu na Ústecku je o prázdninách velký zájem

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Psí hotel Radost v Malém Chvojně na Ústecku nabízí svým hostům kromě vytápěného ubytování také bazén a kryté terasy.

Článek

„Součástí hotelu je i psí školka, kam mohou lidé umístit mazlíčka, aby v jejich nepřítomnosti nebyl smutný nebo neničil byt. O prázdninách je o ubytování psů velký zájem,“ řekla provozovatelka hotelu Pavlína Kašpárková.

„Lidé chtějí ubytovat pejska třeba na týden nebo na víkend, podle toho, na jak dlouho potřebují odjet,“ uvedla majitelka. Během prázdninového týdne se jí vystřídá v hotelu okolo pěti psů, k nim má ještě tři vlastní, fenky výmarského ohaře. „Majitelé sem pejska přivezou, nechají ho si to vyzkoušet, třeba na dvě hodinky a my ty naše k nim po jedné pouštíme, abychom věděli jak se snesou,“ popsala Kašpárková.

I hosté psího hotelu se podle majitelky musí chovat slušně, upřednostňuje proto ty, kteří nejsou hlasití a respektují sousedy v okolí i ostatní rekreanty v hotelu. Pokud přijede pes, musí ho Kašpárková většinou oddělit od fen, v případě, že je ale kastrovaný, přítomnost fen si podle ní užije dosyta.

Běžný den v hotelu začíná okolo půl sedmé, kdy se budí první psi. Kašpárková je nechá vyvenčit a udělá jim snídani. „Majitel by měl přivézt pro pejska jídlo, které je zvyklý jíst. Kdyby barfoval (BARF je metoda výživy masožravých domácích zvířat přirozeným způsobem, tedy syrové maso, kosti a zelenina), tak to mám všechno v mrazáku, to mu mohu poskytnout, protože naše holky jsou zvyklé jíst syrové maso,“ uvedla Kašpárková. Součástí pobytu jsou i hry a čas strávený na zahradě. Pro klid štěňat a menších psů od jejich větších kolegů disponuje hotel klecovou ohrádkou. Psi, kteří jsou zvyklí být celý rok venku, mají ubytování ve venkovním kotci s vlastní zahradou.

Do hotelů míří i zvířata, jejichž majitelé se o ně nemohou postarat například kvůli hospitalizaci v nemocnici. Majitelé ale mohou využít i psí školku pro mazlíčky, kteří doma nemohou zůstat sami, když odejdou do práce. „Pejsek si tu hraje, odpočívá, může se slunit na lehátkách, máme i bazének, kde se mohou pejsci smočit,“ dodala Kašpárková.

Hotel začal fungovat teprve minulý rok, pak udeřila pandemie koronaviru a jeho služby téměř nikdo nevyužíval, protože lidé nikam nejezdili. Hotel se tak poprvé začal plnit letos v červnu. Za jeden den majitelé ubytovaného psa zaplatí 300 až 350 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované