Hlavní obsah

O víkendu začne na D1 oprava úseku mezi Humpolcem a Koberovicemi

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

O víkendu začne na dálnici D1 oprava téměř devítikilometrového úseku mezi Humpolcem a Koberovicemi na Vysočině. Řidiči musí počítat mezi 90. a 81. kilometrem dálnice s jízdou v provizorních pruzích.

Článek

Opravovat se bude pás ve směru na Prahu a veškerá doprava bude převedena do pásu ve směru na Brno, kde budou dva pruhy na Prahu a dva na Brno. Dnes o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR. Instalace dopravních omezení začne v sobotu ráno.

Téměř devítikilometrový úsek dálnice D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem modernizuje za 1,1 miliardy korun stavební společnost Eurovia CS. Úsek by měl být zprovozněný v příštím roce.

Opravy D1 jsou rozděleny do 20 úseků. Dokončeno je 13 z nich, letos mají být dokončeny ještě tři, zbytek příští rok. Kompletní rekonstrukce D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou začala v roce 2013. Dosud je hotovo 90 kilometrů. Opravy měly být původně dokončeny už letos, práce ale nabraly zpoždění.

Letos budou zprovozněny tři opravované úseky D1 s celkem 29,5 kilometru. První z nich u Soutic by měl být otevřen během října, další budou následovat v listopadu. Jde o 14kilometrový úsek z Humpolce do Větrného Jeníkova a šestikilometrový obchvat Velkého Meziříčí. Celkem by tak na konci roku mělo být zrekonstruováno 119,5 kilometru .

Zbylých 41,5 kilometru chce stát dokončit v příštím roce. Kromě úseku Koberovice–⁠Humpolec jde o Velký Beranov–Měřín a Devět křížů–Ostrovačice.

Reklama

Doporučované